Ulkoilu- ja trekkingsandaalit - ilmavat, kevyet ja trendikkäät

Ulkoilusandaalit

Sandaalien käyttö ulkoilussa ja vapaa-aikana on lisääntynyt viime vuosina varsin paljon. Nämä jo muinaisten roomalaisten käyttämät jalkineet on nimetty ulkoilusandaaleiksi tai trekkingsandaaleiksi, ja niitä on kehitetty nimenomaan käytettäväksi ulkona ja vapaa-ajalla. Ulkoilusandaalit ovat juuri oikea jalkine monenlaisiin aktiviteetteihin ja käyttökohteisiin heti, kun lämpötila antaa myöten.

Ulkoilusandaalit - eri muotoja ja malleja

  • Sandaaleiden lujatekoinen malli muistuttaa suljettua kenkä, jossa on vain sivulla ja takana raot jalan tuuletukseen. Saatavilla on myös korotettu varvassuoja ja paksu vaimentava pohja, jossa on luistamaton kuviointi, kuten myös tavallisissa vaellus- tai juoksukengissä. Ne soveltuvat myös kiviselle ja epätasaiselle alustalle, koska ne pitävät jalan turvallisesti paikallaan.
  • Tarra- ja poikittaishihnakiinnitteistä mallia kutsutaan yleiskielessä useimmiten trekkingsandaaliksi, jossa jalka on jo melko paljaana. Kuvioitujen pohjiensa ansiosta trekkingsandaalit sopivat myös pitkille kävelyretkille. Alustan tulisi kuitenkin olla melko tasainen. Kevyet ja pieneen tilaan mahtuvat trekkingsandaalit ovat myös oivalliset varakengät matkoille.
  • Yksinkertaisin malli on vähän paranneltu varvassandaali, joka tunnetaan myös nimellä flip-flop.. Sandaalit sekunnissa jalkaan ja ei kun menoksi rannalle tai uimalaan - siinä tämäntyyppisen ulkoilusandaalin toimintaperiaate. Se viittaa myös alkuperäiseen käyttötarkoitukseen eli käyttöön pelkkinä rantakenkinä, ja siihenkin ne tietysti sopivat vallan mainiosti. Pidemmille kävelymatkoille tämä malli ei varsinaisesti sovellu, koska sen pito on vähäisempi ja pohja ohuempi.

Kaikkien ulkoilusandaaleiden yhteiset ominaisuudet

Se, mikä on yhteistä kaikille ulkoilusandaaleille, on vedenkestävyys. Aika loogista, kun ajattelee, että ne on tarkoitettu käytettäväksi merellä, kesällä, auringossa, rannalla. Tunnetuimmat ulkoilu- ja trekkingsandaalimerkit ovat Teva, Keen ja Reef, mutta myös pienemmät merkit, kuten Ecco tai Sanuk, ovat yhä suositumpia. Muutamat valmistajat ovat kehittäneet vesiurheiluun, kuten purjehdukseen, tai muihin aktiviteetteihin, esimerkiksi kanjonointiin, tarkoitettuja sandaaleita.

€ 5 saman tien
Seuraavaa tilaustasi varten
Ei kiitos.