Bergfreunde GmbH:n tietosuojaseloste

Bergfreunde GmbH, Bahnhofstr. 26, 72138 Kirchentellinsfurt, puhelin: +49 7121/70 12 0, s-posti: service@bergfreunde.fi (jäljempänä me tai Bergfreunde) on laatinut tämän tietosuojaselosteen, jossa kerrotaan siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi verkkosivustomme ja verkkokauppamme käytön yhteydessä.

1. Mitä henkilötietojasi keräämme?

Henkilötietoja ovat kaikki tiettyä tai yksilöitävissä olevaa henkilöä koskevat tiedot, joita ilmoitat meille, jotka syntyvät palveluissamme tai joita keräämme. Esimerkkejä henkilötiedoista:

Rekisteröitymistiedot: Kun tilaat tuotteita verkkokaupastamme, voit rekisteröityä käyttäjäksi ja luoda käyttäjätilin. Rekisteröitymisen yhteydessä sinun on ilmoitettava nimesi ja yhteystietosi (esim. osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite) ja luotava henkilökohtainen salasana.

Verkkokaupan tilaustiedot: Kun tilaat tuotteita verkkokaupastamme (joko käyttäjätilillesi kirjautuneena tai vierailijana), käsittelemme tilauksen yhteydessä antamiasi, sinuun liittyviä sisällöllisiä tietoja (näitä ovat erityisesti toimitusosoitteet ja maksutiedot) sekä meidän sinun käyttöösi antamiamme tietoja. Lisäksi keräämme tilauksen tekemisajankohtaan, laajuuteen ja mahdollisesti paikkaan liittyviä tietoja.

Muut sisällölliset tiedot: Kun hyödynnät muita verkkosivustomme palveluja, kuten lomakkeita, uutiskirjeitä, kilpailuja tai blogitekstien kirjoittamista, käsittelemme toiminnon yhteydessä antamiasi, sinuun liittyviä sisällöllisiä tietoja sekä meidän sinun käyttöösi antamiamme tietoja.

Käyttötiedot: Luomme verkkosivustomme käyttäjistä pseudonymisoituja käyttäjäprofiileja, joiden avulla saamme tietoa siitä, miten sivustoamme käytetään.

Palvelimen lokitiedot: Kun käytät verkkosivustoamme, käyntiä koskevia tietoja (esim. käynnin päivämäärä ja kellonaika, avatut sivut ja tiedostot, käyttämäsi verkkoselaimen tyyppi ja versio, käyttämäsi päätelaitteen tyyppi ja käyttöjärjestelmä, IP-osoite) tallennetaan tilapäisesti lokitiedostoon.

2. Mitä varten, minkä oikeusperustan nojalla ja miten pitkään käsittelemme henkilötietojasi?

2.1 Käyttäjätilisi

Jos rekisteröidyt käyttäjäksi saadaksesi henkilökohtaisen käyttäjätilin, käsittelemme rekisteröitymistietoja käyttäjätilisi luomista ja hallintaa varten sekä tulevien tilausten käsittelemistä varten. Rekisteröityneenä käyttäjänä pääset sähköpostiosoitteesi ja itse määrittämäsi salasanan avulla tarkastelemaan käyttäjätilisi tietoja. Voit mm. tarkastella tilaushistoriaasi ja omia asetuksiasi (esim. salasana-, uutiskirje-, laskutus- ja toimitusasetuksia) sekä tallentaa ja muuttaa tietoja.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohtaan perustuva oikeutettu etumme tuottaa sinulle käyttäjätiliksi kutsuttua palvelua sekä täyttää kanssamme tekemäsi käyttösopimuksen velvoitteet (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Tiedot poistetaan, jos rekisteröityminen verkkosivustoomme / käyttäjätili poistetaan tai tiedot muuttuvat.

Voit vastustaa tietojesi käsittelemistä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella. Voimme periaatteessa osoittaa, että meillä on pakottavia syitä tietojen käsittelyn jatkamiseen, mutta käyttäjätilin käytön yhteydessä emme toimi niin. Sen sijaan käyttäjätilisi on tällöin poistettava, etkä sen jälkeen voi enää käyttää sitä. Otathan huomioon, että käyttäjätilisi kautta tehtyihin tilauksiin liittyviä tietoja voi yhä jäädä tallennetuiksi (lisätietoja tästä on kohdassa 2.2).

2.2 Tilauksesi

Käsittelemme tilaustietojasi (esim. nimi, osoite, sähköpostiosoite, toimituksen yksityiskohdat ja muut tilausta koskevat tiedot) tilauksen käsittelemistä ja tilattujen tuotteiden toimittamista varten. Lisäksi valitsemasi maksutavan mukaan joko me käsittelemme tai meiltä toimeksiannon saanut maksupalvelun tuottaja käsittelee (ks. kohta 3.2.1) maksutavan edellyttämiä maksutietoja. Esimerkiksi me voimme tallentaa IBAN-tilinumerosi ja pankkisi BIC-tunnuksen ja maksupalvelujen tuottajat puolestaan luottokorttinumerosi, Paypal-tilisi tiedot jne.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on tilattua tuotetta koskevan myyntisopimuksen tekeminen ja täyttäminen (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Tiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita sopimuksen täyttämiseksi (mukaan lukien asiakkaan palveleminen ja takuuehtojen täyttäminen), paitsi jos meillä on lakisääteinen velvollisuus säilyttää tietoja tätä pidempään esim. kauppa- tai vero-oikeudellisten velvoitteiden vuoksi.

2.3 Blogi kommenttitoimintoineen

Jos kirjoitat kommentteja Perusleiri-blogiimme, jossa julkaisemme kirjoituksia esim. matkailusta, ulkoilusta ja varusteista, käsittelemiämme tietoja ovat nimesi ja sähköpostiosoitteesi, jotka sinun on ilmoitettava ennen kuin voit kirjoittaa kommentin, kirjoittamasi kommentti, mahdollisesti ilmoittamasi URL-osoite (joka voi viitata esim. omaan blogiisi), kommentin päivämäärä ja kellonaika, käyttämäsi päätelaitteen tiedot sekä IP-osoitteesi. Keräämme kyseisiä tietoja, jotta voimme puolustautua vastuuvaateita vastaan lainvastaisten sisältöjen julkaisemisen yhteydessä sekä ottaa sinuun yhteyttä, jos joku muu henkilö valittaa kirjoittamastasi kommentista.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on edellä kuvattu oikeutettu etumme (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Voit vastustaa tietojesi käsittelemistä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella. Meillä on tällöin oikeus jatkaa tietojen käsittelemistä, jos pystymme osoittamaan, että meillä on siihen pakottavia syitä, mutta emme yleensä tee niin. Sen sijaan blogiimme kirjoittamasi kommentti poistetaan.

Lisäksi mainitut tiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita edellä kuvattuun tarkoitukseen.

2.4 Yhteydenottosi

Jos otat meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse tai puhelinpalvelumme kautta, käsittelemme tässä yhteydessä antamiasi tietoja, jotta voimme vastata sinulle. IP-osoitettasi sekä yhteydenoton päivämäärää ja kellonaikaa käytämme yhteydenottolomakkeen väärinkäytösten ehkäisemiseen.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on edellä kuvattu oikeutettu etumme (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta) yhteydenottoosi vastaamiseen. Jos yhteydenottosi tarkoituksena on sopimuksen valmistelu tai täyttäminen (mukaan lukien asiakkaan palveleminen ja takuuehtojen täyttäminen), käsittelyn oikeusperustana on myös tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta.

Voit vastustaa tietojesi käsittelemistä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella. Meillä on tällöin oikeus jatkaa tietojen käsittelemistä pakottavien syiden nojalla. Tällainen syy voi olla esimerkiksi kanssasi käydyn kirjeenvaihdon ja yhteydenottojesi säilyttäminen, jotta voimme osoittaa ne toteen tarvittaessa. Jos edellä mainitun kaltaisia pakottavia syitä ei ole, keskeytämme viestinnän kanssasi ja poistamme siihen mennessä keräämämme tiedot.

Tiedot poistetaan, kun keskinäinen viestintämme on päättynyt, eli kun kyseessä ollut asia on todettu loppuun käsitellyksi eikä muuta oikeutettua etua tai muita lakisääteisiä velvoitteita tietojen tallentamiseen enää ole.

2.5 Kilpailut ja arvonnat

Kun osallistut kilpailuihimme tai arvontoihimme, käytämme tietojasi (esim. nimi, sähköpostiosoite) kilpailun toteuttamiseen sekä voitosta ilmoittamiseen ja mahdollisen palkinnon lähettämiseen.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on kilpailuun osallistumisen yhteydessä antamasi suostumus (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Tietosi poistetaan, kun kilpailu tai arvonta on päättynyt ja palkinnot jaettu. Tietojasi käytetään muihin tarkoituksiin, kuten markkinointiin, ainoastaan siinä tapauksessa, että olet antanut siihen nimenomaisen suostumuksesi.

2.6 Markkinointi ja tuotekehitys (uutiskirje ym.) sekä vastustamisoikeus

Käytämme verkkosivustomme käytön yhteydessä ilmoittamiasi tai saamiamme tietoja mielellämme myös tuotevalikoimaamme kuuluvien tuotteiden ja palvelujen (jäljempänä Bergfreunden valikoima) esittelemiseen (markkinointi) sekä tarjontamme ja palvelujemme parantamiseen (tuotekehitys).

Voit tilata verkkosivuiltamme maksuttoman uutiskirjeen. Sen osalta käsitellään uutiskirjeen tilaamisen yhteydessä antamiasi tietoja. Osa tiedoista on merkitty pakollisiksi, ja niiden antaminen on uutiskirjeen saamisen edellytys, mutta osa tiedoista on vapaaehtoisia, ja niiden tarkoituksena on puhutella sinua yksilöllisesti ja kohdentaa saamiasi sisältöjä.

Voimme tarjota sinulle sähköpostitse yksilöllisiä, kiinnostuksesi kohteiden mukaisia Bergfreunden valikoimaa koskevia tietoja, tarjouksia ja etuja nimenomaisen suostumuksesi perusteella tai myös ilman nimenomaista suostumusta, jos vastaavia tuotteita tai palveluja tilatessasi olet suostunut sähköpostiosoitteesi tallentamiseen. Kun olemme lähettäneet sinulle sähköpostiviestejä, käsittelemme tietoja, jotka liittyvät siihen, miten käsittelet viestejämme (esim. linkkien avaaminen).

Voimme tarjota sinulle puhelimitse yksilöllisiä, kiinnostuksesi kohteiden mukaisia Bergfreunden valikoimaa koskevia tietoja, tarjouksia ja etuja, jos olet antanut siihen nimenomaisen suostumuksesi.

Voimme lähettää sinulle kirjepostina Bergfreunden valikoimaa koskevia mainoksia myös ilman suostumustasi voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

Voit milloin tahansa vastustaa kaikkinaisesti tai osittain henkilötietojesi käyttämistä markkinointi- ja tuotekehitystarkoituksiin sekä tietyllä viestintävälineellä mainituissa tarkoituksissa tehtäviä yhteydenottoja sekä peruuttaa tätä varten antamasi suostumuksen/suostumukset. Käytettävissäsi on erillisiä toimintoja tätä varten (esim. peruutusilmoitukset käyttäjätilisi kautta), mutta voit myös lähettää meille vastaavan pyynnön kirjeitse tai sähköpostitse kohdassa 8 mainittuihin osoitteisiin (mainitse kirjekuoressa tai aiherivillä sana Tietosuoja/Datenschutz).

Tietojen käsittelyn oikeusperustana ovat antamasi suostumus (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta) ja oikeutettu etumme (6 artiklan 1 kohdan f alakohta) sekä mahdollisesti Saksan kilpailulainsäädäntö (UWG 7 §:n 3 momentti).

Poistamme tiedot saatuamme vastustamisilmoituksesi tai tiedon mahdollisten suostumusten peruuttamisesta taikka muussa tapauksessa viimeistään lopetettuamme tietojen käytön. Tiedot voivat myös pysyä tallennettuina, mutta ainoastaan anonymisoidussa, koostetussa muodossa. Tarvittaessa tallennamme tiedon siitä, että olet vastustanut tietojesi käsittelyä, jotta voit välttyä tulevilta yhteydenotoiltamme.

2.7 Verkkosivuston ylläpito ja palvelujen suorittaminen

Palvelimen lokitietoja on käsiteltävä teknisistä syistä verkkosivuston ylläpitämisen ja palvelujen suorittamisen sekä järjestelmän turvallisuuden varmistamisen vuoksi.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on oikeutettu etumme tarjota palvelujamme verkkosivuston kautta (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Tietojen käsittely on verkkosivustomme käytön ehdoton edellytys, eikä sitä voi vastustaa.

Kyseiset tiedot poistetaan viimeistään 12 päivän kuluttua.

Palvelimen lokitietoja voidaan käyttää anonymisoidussa muodossa myös tämän jälkeen tilastointitarkoituksiin sekä internet-tarjontamme laadun parantamiseen. Palvelimen lokitietoja ei yhdistetä henkilötietoihisi tai muihin henkilöön liittyviin tietolähteisiin.

3. Tietojen luovuttaminen

3.1 Tietojen luovuttaminen henkilötietojen käsittelijöille

Käytämme joidenkin tehtävien hoitamiseen lakisääteisiä ehtoja noudattaen palveluntarjoajia, jotka hoitavat tehtäviä toimeksiannostamme eli meidän kanssamme tekemänsä sopimuksen nojalla, meidän ohjeidemme mukaisesti ja meidän valvonnassamme.

Henkilötietojen käsittelijöitä ovat erityisesti

  • teknisten palvelujen tuottajat, jotka auttavat meitä verkkosivuston toteutuksessa, esim. ohjelmistojen ja palvelinkeskuksen ylläpitäjät sekä hosting-palvelun tarjoajat,
  • teknisten palvelujen tuottajat, jotka auttavat meitä esim. sellaisten toimintojen kuin teknisesti välttämättömien evästeiden toteutuksessa
  • mainonta- ja markkinointipalvelujen, kuten sähköpostien lähetyksen ja analysointievästeiden, käytännön toteutuksesta vastaavat palvelujen tuottajat.

Kuvatuissa tilanteissa me vastaamme edelleen tietojen käsittelystä. Henkilötietojen luovuttaminen henkilötietojen käsittelijöille ja niiden käsittely sopimuksen perusteella pohjautuu siihen oikeusperustaan, jonka nojalla meillä kulloinkin on oikeus käsitellä tietoja. Erillistä oikeusperustaa ei tarvita.

3.2 Tietojen luovuttaminen kolmansille osapuolille

Joissakin tilanteissa luovutamme tietojasi myös kolmansille osapuolille eli kumppaneillemme, joiden kanssa teemme yhteistyötä muissa kuin henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä asioissa. Tällaiset kumppanit vastaavat tarjoamistaan palveluista itse, ja kumppaniemme suorittamaan henkilötietojesi käsittelyyn sovelletaan ainoastaan niiden omia tietosuojakäytäntöjä.

3.2.1 Maksupalvelujen tuottajat

Tilaustesi käsittelyn yhteydessä luovutamme maksutietoja maksupalvelujen tuottajille, jotka hoitavat tilauksiin liittyviä maksutapahtumia. Tällaisia toimijoita ovat etenkin PayPal ja oma pankkisi. Tietojen luovuttamisperuste on kanssasi tekemämme sopimuksen täyttäminen (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Laskuun ostaessasi välitämme tekemäsi tilauksen tiedot lisäksi Payolution GmbH -yritykselle sekä net-m privatbank 1891 AG -yritykselle, jotka perivät tilauksen hinnan sinulta puolestamme. Kyseiset yritykset tarkistavat luottokelpoisuutesi, jotta ne voivat tehdä päätöksen saatavan ostamisesta. Tietojen luovuttamisen oikeusperusta on tilausprosessin aikana antamasi nimenomainen suostumus (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

3.2.2 Kuluttajansuoja ja arviot

Trusted Shops -merkin näyttämistä ja mahdollisten arvioiden keräämistä varten sekä Trusted Shops -tuotteiden näyttämiseksi asiakkaillemme tilauksen tekemisen jälkeen tähän verkkosivustoon on liitetty Trusted Shops Trustbadge -ominaisuus.

Sen avulla voimme vastakkaisten etujen punnitsemisen periaatteen mukaisesti varjella oikeutettua etuamme, joka liittyy tarjontamme optimaaliseen markkinointiin, tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti. Trustbadgen ja siihen liittyvät palvelut tarjoaa Trusted Shops GmbH, Subbelrather Straße 15C, 50823 Köln, Saksa. Kun Trustbadge avataan, verkkopalvelin tallentaa automaattisesti niin sanotun palvelimen lokitiedoston, joka sisältää mm. IP-osoitteesi, avaamispäivän ja -kellonajan, siirretyn tietomäärän ja pyynnön esittävän palveluntarjoajan tiedot (käyttötiedot) sekä dokumentoi avaamistapahtuman. Käyttötietoja ei analysoida, ja ne korvautuvat muilla tiedoilla viimeistään seitsemän päivän kuluttua verkkosivustokäyntisi päättymisestä.

Muita henkilötietoja luovutetaan Trusted Shopsille, jos olet antanut siihen suostumuksesi, päättänyt tilauksen tekemisen jälkeen käyttää jotakin Trusted Shops -tuotetta tai jo rekisteröitynyt sellaisen käyttäjäksi. Tällöin voimassa on sinun ja Trusted Shopsin välinen sopimus.

3.2.3 Kuljetusyritykset

Tuotteiden toimittamista varten luovutamme tarvittavat osoite- ja yhteystietosi pakettipalveluyritykselle. Tietojen luovuttamisen oikeusperusta on kanssasi tekemämme sopimuksen täyttäminen (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

3.2.4 Sosiaalinen media

Jops haluat jakaa verkkosivujemme sisältöä sosiaalisessa mediassa (esim. Facebookissa tai Twitterissä) ja napsautat sitä varten jotakin Jaa-painikkeistamme, tieto luovutetaan kyseiselle sosiaalisen median palvelulle. Toiminnon käyttäminen edellyttää, että olet kirjautuneena kyseiseen sosiaalisen median palveluun. Tiedon välittämisen oikeusperusta on oikeutettu etumme tarjota sinulle sivujemme jakamismahdollisuutta (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

4. Evästeet ja verkkosivuston analysointi

4.1 Mitä evästeet ovat?

Jotta verkkosivumme olisivat mahdollisimman helppokäyttöisiä ja voisimme tarjota kävijöillemme mahdollisimman kiinnostavia mainoksia, me ja kumppanimme käytämme niin sanottuja evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan käyttäjän tietokoneen kovalevylle. Niiden avulla tietoja voidaan säilyttää tietyn aikaa ja tunnistaa käyttäjän tietokone. Osittain tässä hyödynnetään myös niin sanottuja seurantapikseleitä, joita ei tallenneta käyttäjän tietokoneen kovalevylle, mutta niiden avulla tietokone voidaan tunnistaa vastaavasti kuin evästeitä käytettäessä. Seuraavassa evästeillä tarkoitetaan varsinaisten evästeiden lisäksi myös seurantapikseleitä ja muita vastaavia teknisiä ratkaisuja.

Käydessäsi verkkosivuillamme ensimmäistä kertaa näet ensimmäisellä sivulla tietosuojahuomautuksen, johon sisältyy suostumus evästeiden käyttöön. Jos jatkat sivuston käyttöä etkä vastusta evästeiden käyttöä, suostumus tallennetaan verkkoselaimeesi, jotta meidän ei tarvitse näyttää sinulle huomautusta uudelleen jokaisella sivullamme. Jos huomautus ei ole tallennettuna verkkoselaimeesi (esim. selaushistorian tyhjentämisen jälkeen), se näytetään jälleen tullessasi verkkosivuillemme.

4.2 Mitä evästeitä käytämme, minkä oikeusperustan nojalla ja miten kauan?

Käytämme verkkosivustossamme kolmenlaisia evästeitä: 1) teknisesti välttämättömiä evästeitä, joita ilman verkkosivustomme kaikki toiminnot eivät ole käytettävissä, 2) valinnaisia analysointievästeitä ja 3) valinnaisia kohdennus- ja mainosevästeitä.

4.2.1 Teknisesti välttämättömät evästeet

Näitä evästeitä tarvitaan, jotta voit liikkua verkkosivustossamme ja käyttää sen toimintoja. Niiden avulla tallentuvat tiedot esim. siitä, mitä tuotteita olet vienyt ostoskoriisi ja missä vaiheessa tilauksesi on. Lisäksi ne helpottavat mm. tuotteidemme jälleenmyyjien hakemista (esim. kartan esittäminen ympäristöstäsi). Näiden evästeiden avulla sinusta ei kerätä markkinointitarkoituksiin käytettäviä tietoja tai tallenneta selailuhistoriaasi internetissä. Tämän tyyppisten evästeiden käytöstä poistaminen rajoittaisi verkkosivuston tai sen osien toimintaa.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on oikeutettu etumme (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Tekniset evästeet ovat istuntokohtaisia, ja ne lakkaavat toimimasta, kun poistut verkkosivustostamme eli istuntosi päättyessä.

4.2.2 Analysointievästeet / Google Analytics

Analysointievästeillä kerätään tietoa siitä, miten verkkosivuston kävijät käyttävät sivustoa – mitä sivuja esimerkiksi avataan useimmin ja millaisia virheilmoituksia sivuilta tulee. Näillä evästeillä ei kerätä tietoja, joiden perusteella kävijöitä voitaisiin tunnistaa. Tällaisten evästeiden avulla kerättyjen tietojen ainoa tarkoitus on parantaa verkkosivuston toimivuutta ja palvelukokemusta sekä niiden ymmärtämistä.

(1) Käytämme verkkosivustomme analysoimiseen Google Analyticsia, joka on Google Inc:n verkkoanalyysiväline. Google Analyticsin kautta kootut tiedot siitä, miten käytät sivustoamme, välitetään Yhdysvalloissa sijaitsevalle Googlen palvelimelle ja tallennetaan sinne. Koska sivustossamme käytetään IP-osoitteen anonymisointia, Google lyhentää IP-osoitteen Euroopan unionin jäsenvaltioissa ja Euroopan talousalueen valtioissa. Vain poikkeustapauksissa IP-osoite välitetään Yhdysvalloissa sijaitsevalle Googlen palvelimelle kokonaisuudessaan ja lyhennetään vasta siellä. Verkkoselaimestasi välittyvää IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin.

Google käyttää saamiaan tietoja toimeksiannostamme sen arvioimiseen, miten käyttäjät hyödyntävät verkkosivustomme tarjontaa, raporttien laatimiseen verkkosivustossa tapahtuvasta toiminnasta sekä muiden verkkotarjontamme ja internetin käyttöön liittyvien palvelujen toimittamiseen meille. Tässä yhteydessä käsitellyistä tiedoista voidaan laatia käyttäjistä pseudonymisoituja käyttäjäprofiileja.

Käyttäjät voivat estää evästeiden tallentamisen valitsemalla asianmukaisen asetuksen verkkoselaimestaan. Lisäksi käyttäjät voivat estää evästeen avulla ja verkkotarjonnan käytön perusteella saatujen tietojen keräämisen ja välittämisen Googlelle sekä kieltää Googlea levittämästä näitä tietoja lataamalla ja asentamalla verkkoselaimeensa lisäosan seuraavan linkin kautta: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on oikeutettu etumme, sillä käsittelemme vain anonymisoituja tai pseudonymisoituja tietoja (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Näiden evästeiden perusteella kerätyt tiedot anonymisoidaan ennen analysointia. Voit poistaa evästeet ja niihin tallennetut tiedot käytöstä tai päätelaitteeltasi milloin tahansa (ks. kohta 4.2.4).

(2) Lisäksi käytämme Webtrekk Analyticsia, joka on Webtrekk GmbH -yrityksen tuote, tilastotietojen keräämiseen verkkotarjonnan käytöstä ja tarjonnan optimoimiseen tietojen perusteella. Kyseessä on tilastointiohjelma, joka tarkkailee sivuston käyttöä anonymisoidussa tai pseudonymisoidussa muodossa. Webtrekkin avulla voimme analysoida sivuston käyttäjien toimintaa pseudonymisoidusti, ja tämä on verkkoselaimesi välittämien tietojen keräämisen ja käsittelyn tarkoitus. Tietoja ei analysoida henkilötasolla vaan anonymisoituina tai pseudonymisoituina. Henkilöiden yksilöinnin mahdollistavat tiedot siis muutetaan siten, että henkilön tunnistamisesta tulee mahdotonta tai huomattavan vaikeaa. IP-osoite anonymisoidaan tätä varten heti käsittelyn jälkeen, ennen tallentamista. Webtrekkin yhteydessä käytetään myös evästeitä. Tietojen tulevaa keräämistä ja tallentamista Webtrekkin kautta voi vastustaa milloin tahansa. Voit tehdä sen napsauttamalla seuraavaa linkkiä: https://www.webtrekk.com/en/legal/opt-out-webtrekk/. Kun valitset linkin, tietovälineellesi tallennetaan niin sanottu opt-out-eväste.

Webtrekk GmbH ei siirrä tietoja Euroopan unionin ulkopuolisiin kolmansiin maihin.

Tietojesi käsittelyn oikeusperusta erityisesti tilastotietojen ja verkkotoiminnan indikaattorien yhteydessä on oikeutettu etumme (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Toteutamme tietojasi käsitellessämme seuraavia oikeutettuja etujamme: tarjontamme kehittäminen, väärinkäytösten ehkäisy, tilastointi.

4.2.3 Kohdennus- ja mainontaevästeet

Kohdennus- ja mainontaevästeiden avulla voimme tarjota sinulle ja kiinnostuksesi kohteisiin sopivaa mainontaa. Niillä rajoitetaan myös saman verkkomainoksen näyttämistiheyttä, mitataan mainoskampanjan tehoavuutta ja kerätään tietoja ihmisten toiminnasta mainoksen näkemisen jälkeen. Yleensä mainonnan tarjoajat asettavat tällaisia evästeitä verkkosivustoon sen ylläpitäjän (tässä tapauksessa siis Bergfreunden) suostumuksella. Evästeet havaitsevat käyttäjän käynnin tietyllä verkkosivulla ja välittävät tiedon siitä muille yrityksille, jotka harjoittavat esim. verkkomainontaa, tai mukauttavat mainoksia tietojen perusteella itse. Usein tällaiset evästeet liittyvät johonkin verkkosivun toimintoon, jonka kyseinen yritys tarjoaa käyttöön. Meidän sivuillamme näitä evästeitä käytetään yhteyksien luomiseen sosiaalisen median palveluihin, jotka voivat hyödyntää tietoja verkkosivustossa käynnistäsi muiden verkkosivustojen mainonnan yksilölliseen kohdistamiseen sinulle. Niiden avulla välitetään myös käyttämiimme mainontaverkostoihin tietoja käynnistäsi, jotta sinulle voidaan selailukäyttäytymisesi perusteella esittää myöhemmin juuri sellaisia mainoksia, jotka mahdollisesti kiinnostavat sinua. Jos myöhemmin ostat jonkin tietyn tuotteen, tieto ostoksesta voidaan välittää tällaiselle mainontaverkostolle.

Lisäksi verkkosivuillamme käytetään eri palveluntarjoajien meidän toimeksiannostamme asettamia evästeitä sen seuraamiseksi, mitä tuotteitamme olet jo katsellut, ja vastaavien tuotteiden ehdottamiseksi sinulle.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on verkkosivullemme tullessasi näytettävän evästebannerin yhteydessä antamasi suostumus (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

Voit poistaa evästeet ja niihin tallennetut tiedot käytöstä tai päätelaitteeltasi milloin tahansa (lisätietoja seuraavassa kohdassa).

4.2.4 Analyysi-, kohdennus- ja mainontaevästeiden poistaminen käytöstä

Edellä kuvatun kaltaisten analyysi-, kohdennus- ja mainontaevästeiden poistaminen käytöstä ei haittaa verkkosivujemme toimintaa. Tällä hetkellä käytämme tällaisia evästeitä seuraavilta tarjoajilta, joilta saat tietoa evästeistä ja niiden nimistä, ja voit vastustaa evästeiden käyttöä suoraan tarjoajien kautta:

Väline Tarjoajan tietosuojatiedot Vastustusmahdollisuus (opt-out)

Affilinet

https://www.affili.net/uk/about-cookies

As a part of the "about cookies":
Change the settings of your browser. Click the following link below for detailed instructions on how to do this:https://www.aboutcookies.org/. However, please bear in mind that deleting cookies will restrict the functionality of our website, particularly in the login areas.

Awin

https://www.awin.com/gb/legal/privacy-policy

As a part of the privacy policy:
You may alter the security settings of your web browser in order to stop your device receiving and storing cookies, to allow receiving and storing cookies from selected websites only, or to be notified before receiving cookies. Please note, however, that these settings may have negative effects on the usability and user guidance of websites and other online services.

Belboon

https://www.belboon.com/en/about-us/privacy/

As a part of the privacy policy:
n your respective browser you can deactivate the storing of cookies under Tools/Internet Options, limit this to specific websites or set your browser such that it informs you as soon as a cookie is sent. You can also delete cookies from the hard drive of your PC at any time - e.g. Internet Explorer: Tools > Internet Options > Delete Browsing History / Cookies or in Firefox: Tools > Options > Privacy > Show Cookies > Remove Cookie / Remove All Cookies.

Bing

https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement

https://support.microsoft.com/de-de/help/4027592/microsoft-account-how-to-opt-out-of-microsoft-rewards

Channelpilot

https://www.channelpilot.co.uk/privacy-policy

Part of the privcy policy: https://www.channelpilot.de/optout
If you do not wish us to recognise your computer, please adjust your Internet browser settings, so that it deletes cookies from your hard disk, blocks all cookies or warns you before a cookie is stored.

Criteo

https://www.criteo.com/privacy/

http://optout.networkadvertising.org/?c=1#!/
http://www.youronlinechoices.com/

doubleclick

https://policies.google.com/?hl=en-GB

Part of https://support.google.com/dfp_premium/answer/2839090?hl=en and https://www.google.com/settings/ads

Facebook

https://www.facebook.com/policy.php

Cookie Policy: https://www.facebook.com/policies/cookies/ and https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences

Google Adwords

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Google Analytics

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Googleadservices

https://policies.google.com/privacy?hl=en

https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=de

gstatic

https://policies.google.com/privacy?hl=en

https://policies.google.com/technologies/product-privacy?hl=en-GB

Kenshoo

https://www.kenshoo.co.uk/privacy-policy/

https://kenshoo.com/privacy-policy/#opting-out-from-our-services

Markmonitor

https://www.markmonitor.com/legal/privacy-policy

privacy Policy: send us an email at marketing@markmonitor.com with "unsubscribe" in the subject line

Netslave Qualityclick

https://www.qualityclick.com/privacypolicy.html

Part of the privacy policy:
The data subject may, at any time, prevent the setting of cookies through our website by means of a corresponding setting of the Internet browser used, and may thus permanently deny the setting of cookies. Furthermore, already set cookies may be deleted at any time via an Internet browser or other software programs.

newrelic

https://newrelic.com/termsandconditions/privacy

https://newrelic.com/termsandconditions/cookie-policy

Rich Relevance

https://www.richrelevance.com/privacy/

https://www.richrelevance.com/privacy/opt-out/

Tracdelight

https://www.tracdelight.com/privacy

http://mixpanel.com/optout/ as part of the privacy policy

Webtrekk

https://www.webtrekk.com/en/legal/opt-out-webtrekk/

https://www.webtrekk.com/en/legal/opt-out-webtrekk/

youtube

https://policies.google.com/privacy?hl=de

https://policies.google.com/technologies/product-privacy?hl=en-GB

Jos haluat saada meiltä lisätietoja näistä evästeistä, lähetä sähköpostia kohdassa 8 ilmoitettuun osoitteeseen.

4.3 Miten poistan evästeet käytöstä?

Voit poistaa evästeitä käytöstä yksitellen taulukossa esitettyjen linkkien kautta (vastustusmahdollisuudet, opt-out), jos evästeen tarjoaja on tehnyt sen mahdolliseksi. Voit myös kieltää kaikkien evästeiden käytön tekemällä tarvittavat muutokset verkkoselaimesi evästeasetuksiin. Huomaa kuitenkin, että tällöin verkkosivustomme toimii vain rajoitetusti, koska myös teknisesti välttämättömien evästeiden käyttö estetään.

Lisätietoja evästeistä ja yksittäisten evästeiden tarjoajista on esim. osoitteessa www.youronlinechoices.com. Voit myös vastustaa selailukäyttäytymiseen perustuvaa verkkomainontaa tiettyjen tai kaikkien välineiden kautta. Asetuksiasi pääset muuttamaan napsauttamalla tästä.

5. Linkit

Linkitämme sivujamme muihin verkkosisältöihimme ja kolmansien osapuolten palveluihin, mukaan lukien sosiaalisen median kanavat Facebook, Twitter ja Youtube. Kolmannet osapuolet vastaavat tietojen käsittelystä omissa palveluissaan ja verkkosivustoissaan itse, ja niihin sovelletaan niiden omia tietosuojakäytäntöjä.

6. Tietoturva

Meillä ja palveluntarjoajillamme on käytössä teknisiä ja organisatorisia turvatoimia, jotta voimme suojata hallussamme olevia henkilötietojasi tahalliselta ja tahattomalta peukaloinnilta, häviämiseltä ja tuhoutumiselta sekä oikeudettomalta pääsyltä tietoihin. Tietojenkäsittelytapojamme ja turvatoimiamme parannetaan jatkuvasti teknisen kehitystason mukaisesti.

Henkilötietosi siirretään meille salatussa Secure Socket Layer- eli SSL-yhteydessä. Henkilötietoja siirretään sinun ja meidän tai muiden osallisten yritysten välillä periaatteessa aina salatussa yhteydessä, joka on vallitsevan teknisen kehitystason mukainen.

Henkilöstömme ja toimeksiannostamme toimivat palveluntarjoajat ovat sitoutuneet pitämään tiedot salassa.

7. Oikeutesi saada tietoa, korjata tietojasi, estää tietojen käyttö ja poistattaa tietoja

Kaikilla luonnollisilla henkilöillä, joiden henkilötietoja käsittelemme, on meihin nähden seuraavat oikeudet (tietyin tilannekohtaisin edellytyksin):

  • Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, annamme sinulle mielellämme milloin tahansa tietoja henkilötiedoistasi, joita meillä on tallennettuna (tietosuoja-asetuksen 15 artikla).
  • Sinulla on oikeus korjata virheelliset tiedot ja täydentää epätäydellisiä tietoja (16 artikla).
  • Sinulla on oikeus estää henkilötietojesi käsittely tai rajoittaa sitä sekä vaatia tarpeettomaksi käyneiden tai oikeudellisten velvoitteiden vuoksi tallennettujen henkilötietojesi poistamista (17 ja 18 artikla).
  • Sinulla on oikeus siirtää tietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja konekielisessä muodossa, jos olet luovuttanut tietosi meille suostumuksesi tai meidän kanssamme tekemäsi sopimuksen perusteella (20 artikla).
  • Sinulla on milloin tahansa oikeus kieltä tietojesi käsittely suoramarkkinointia varten (21 artiklan 2 ja 3 kohta).
  • Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä oikeutetun edun perusteella, mutta meillä on tällöin oikeus vedota pakottaviin syihin (21 artiklan 1 kohta). Edellä olemme kertoneet, milloin meillä on tällainen oikeus.
  • Jos olet antanut suostumuksen tietojesi käsittelyyn, voit peruuttaa sen milloin tahansa tulevaisuuden varalta; tällöin tietojen käsittely peruutusilmoituksen tekemiseen asti on ollut oikeudellisesti perusteltua. Suostumuksen peruuttamisen jälkeen et välttämättä voi enää jatkaa palvelujemme käyttöä.

Ilmoita peruuttamishalukkuudestasi kirjeitse tai sähköpostitse kohdassa 8 mainittuun osoitteeseen (mainitse kirjekuoressa tai aiherivillä sana Tietosuoja/Datenschutz). Pidätämme oikeuden varmistaa henkilöllisyytesi, jotta henkilötietojasi ei päädy oikeudettomien henkilöiden tietoon.

Lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle.

8. Tietosuojavaltuutettu

Tietosuojavaltuutettumme on

Christian Volkmer, Projekt 29 GmbH & Co. KG

Yhteystiedot: Ostengasse 14, 93047 Regensburg

info@projekt29.de

Puhelin: +49 941 298 6930

9. Muutokset

Meidän on päivitettävä tämän tietosuojaselosteen sisältöä aika ajoin. Pidätämme siksi oikeuden tehdä tähän asiakirjaan muutoksia milloin tahansa. Julkaisemme tietosuojaselosteen muutosversion myös tässä osoitteessa. Kun palaat sivustollemme, sinun kannattaa sen vuoksi lukea tietosuojaselosteemme uudelleen.


Versio: toukokuu 2018

€ 5 saman tien
Seuraavaa tilaustasi varten
Ei kiitos.

Käytämme evästeitä, jotta verkkosivustomme käyttö olisi kätevämpää. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt eväisteiden käytön