Bergfreunde GmbH:n tietosuojaseloste

Bergfreunde GmbH, Bahnhofstr. 26, 72138 Kirchentellinsfurt, puhelin: +49 7121/70 12 0, s-posti: service@bergfreunde.fi (jäljempänä me tai Bergfreunde) on laatinut tämän tietosuojaselosteen, jossa kerrotaan siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi verkkosivustomme ja verkkokauppamme käytön yhteydessä.

1. Mitä henkilötietojasi keräämme?

Henkilötietoja ovat kaikki tiettyä tai yksilöitävissä olevaa henkilöä koskevat tiedot, joita ilmoitat meille, jotka syntyvät palveluissamme tai joita keräämme. Esimerkkejä henkilötiedoista:

Rekisteröitymistiedot: Kun tilaat tuotteita verkkokaupastamme, voit rekisteröityä käyttäjäksi ja luoda käyttäjätilin. Rekisteröitymisen yhteydessä sinun on ilmoitettava nimesi ja yhteystietosi (esim. osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite) ja luotava henkilökohtainen salasana.

Verkkokaupan tilaustiedot: Kun tilaat tuotteita verkkokaupastamme (joko käyttäjätilillesi kirjautuneena tai vierailijana), käsittelemme tilauksen yhteydessä antamiasi, sinuun liittyviä sisällöllisiä tietoja (näitä ovat erityisesti toimitusosoitteet ja maksutiedot) sekä meidän sinun käyttöösi antamiamme tietoja. Lisäksi keräämme tilauksen tekemisajankohtaan, laajuuteen ja mahdollisesti paikkaan liittyviä tietoja.

Muut sisällölliset tiedot: Kun hyödynnät muita verkkosivustomme palveluja, kuten lomakkeita, uutiskirjeitä, kilpailuja tai blogitekstien kirjoittamista, käsittelemme toiminnon yhteydessä antamiasi, sinuun liittyviä sisällöllisiä tietoja sekä meidän sinun käyttöösi antamiamme tietoja.

Käyttötiedot: Luomme verkkosivustomme käyttäjistä pseudonymisoituja käyttäjäprofiileja, joiden avulla saamme tietoa siitä, miten sivustoamme käytetään.

Palvelimen lokitiedot: Kun käytät verkkosivustoamme, käyntiä koskevia tietoja (esim. käynnin päivämäärä ja kellonaika, avatut sivut ja tiedostot, käyttämäsi verkkoselaimen tyyppi ja versio, käyttämäsi päätelaitteen tyyppi ja käyttöjärjestelmä, IP-osoite) tallennetaan tilapäisesti lokitiedostoon.

2. Mitä varten, minkä oikeusperustan nojalla ja miten pitkään käsittelemme henkilötietojasi?

2.1 Käyttäjätilisi

Jos rekisteröidyt käyttäjäksi saadaksesi henkilökohtaisen käyttäjätilin, käsittelemme rekisteröitymistietoja käyttäjätilisi luomista ja hallintaa varten sekä tulevien tilausten käsittelemistä varten. Rekisteröityneenä käyttäjänä pääset sähköpostiosoitteesi ja itse määrittämäsi salasanan avulla tarkastelemaan käyttäjätilisi tietoja. Voit mm. tarkastella tilaushistoriaasi ja omia asetuksiasi (esim. salasana-, uutiskirje-, laskutus- ja toimitusasetuksia) sekä tallentaa ja muuttaa tietoja.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohtaan perustuva oikeutettu etumme tuottaa sinulle käyttäjätiliksi kutsuttua palvelua sekä täyttää kanssamme tekemäsi käyttösopimuksen velvoitteet (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Tiedot poistetaan, jos rekisteröityminen verkkosivustoomme / käyttäjätili poistetaan tai tiedot muuttuvat.

Voit vastustaa tietojesi käsittelemistä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella. Voimme periaatteessa osoittaa, että meillä on pakottavia syitä tietojen käsittelyn jatkamiseen, mutta käyttäjätilin käytön yhteydessä emme toimi niin. Sen sijaan käyttäjätilisi on tällöin poistettava, etkä sen jälkeen voi enää käyttää sitä. Otathan huomioon, että käyttäjätilisi kautta tehtyihin tilauksiin liittyviä tietoja voi yhä jäädä tallennetuiksi (lisätietoja tästä on kohdassa 2.2).

2.2 Tilauksesi

Käsittelemme tilaustietojasi (esim. nimi, osoite, sähköpostiosoite, toimituksen yksityiskohdat ja muut tilausta koskevat tiedot) tilauksen käsittelemistä ja tilattujen tuotteiden toimittamista varten. Lisäksi valitsemasi maksutavan mukaan joko me käsittelemme tai meiltä toimeksiannon saanut maksupalvelun tuottaja käsittelee (ks. kohta 3.2.1) maksutavan edellyttämiä maksutietoja. Esimerkiksi me voimme tallentaa IBAN-tilinumerosi ja pankkisi BIC-tunnuksen ja maksupalvelujen tuottajat puolestaan luottokorttinumerosi, Paypal-tilisi tiedot jne.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on tilattua tuotetta koskevan myyntisopimuksen tekeminen ja täyttäminen (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Tiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita sopimuksen täyttämiseksi (mukaan lukien asiakkaan palveleminen ja takuuehtojen täyttäminen), paitsi jos meillä on lakisääteinen velvollisuus säilyttää tietoja tätä pidempään esim. kauppa- tai vero-oikeudellisten velvoitteiden vuoksi.

2.3 KOMMENTOINTITOIMINNOT

Jos kirjoitat kommentteja Perusleiri-blogiimme, jossa julkaisemme kirjoituksia esim. matkailusta, ulkoilusta ja varusteista, käsittelemiämme tietoja ovat nimesi ja sähköpostiosoitteesi, jotka sinun on ilmoitettava ennen kuin voit kirjoittaa kommentin, kirjoittamasi kommentti, mahdollisesti ilmoittamasi URL-osoite (joka voi viitata esim. omaan blogiisi), kommentin päivämäärä ja kellonaika, käyttämäsi päätelaitteen tiedot sekä IP-osoitteesi. Keräämme kyseisiä tietoja, jotta voimme puolustautua vastuuvaateita vastaan lainvastaisten sisältöjen julkaisemisen yhteydessä sekä ottaa sinuun yhteyttä, jos joku muu henkilö valittaa kirjoittamastasi kommentista. Lisäksi voit arvioida ja kommentoida verkkokauppamme tuotteita verkkosivuillamme osoitteessa www.bergfreunde.fi. Tämä toiminto edellyttää asiakkaaksi rekisteröitymistä ja sisäänkirjautumista (jotta voimme myös tunnistaa sinut). Liitämme verkkosivulla näkyvään kommenttiisi ilmoittamasi etunimen, päivämäärän ja kellonajan sekä tarvittaessa paikkakunnan.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on edellä kuvattu oikeutettu etumme (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Voit vastustaa tietojesi käsittelemistä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella. Meillä on tällöin oikeus jatkaa tietojen käsittelemistä, jos pystymme osoittamaan, että meillä on siihen pakottavia syitä, mutta emme yleensä tee niin. Sen sijaan blogiimme kirjoittamasi kommentti poistetaan.

Lisäksi mainitut tiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita edellä kuvattuun tarkoitukseen.

2.4 Yhteydenottosi

Jos otat meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse tai puhelinpalvelumme kautta, käsittelemme tässä yhteydessä antamiasi tietoja, jotta voimme vastata sinulle. IP-osoitettasi sekä yhteydenoton päivämäärää ja kellonaikaa käytämme yhteydenottolomakkeen väärinkäytösten ehkäisemiseen.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on edellä kuvattu oikeutettu etumme (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta) yhteydenottoosi vastaamiseen. Jos yhteydenottosi tarkoituksena on sopimuksen valmistelu tai täyttäminen (mukaan lukien asiakkaan palveleminen ja takuuehtojen täyttäminen), käsittelyn oikeusperustana on myös tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta.

Voit vastustaa tietojesi käsittelemistä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella. Meillä on tällöin oikeus jatkaa tietojen käsittelemistä pakottavien syiden nojalla. Tällainen syy voi olla esimerkiksi kanssasi käydyn kirjeenvaihdon ja yhteydenottojesi säilyttäminen, jotta voimme osoittaa ne toteen tarvittaessa. Jos edellä mainitun kaltaisia pakottavia syitä ei ole, keskeytämme viestinnän kanssasi ja poistamme siihen mennessä keräämämme tiedot.

Tiedot poistetaan, kun keskinäinen viestintämme on päättynyt, eli kun kyseessä ollut asia on todettu loppuun käsitellyksi eikä muuta oikeutettua etua tai muita lakisääteisiä velvoitteita tietojen tallentamiseen enää ole.

2.5 Kilpailut ja arvonnat

Kun osallistut kilpailuihimme tai arvontoihimme, käytämme tietojasi (esim. nimi, sähköpostiosoite) kilpailun toteuttamiseen sekä voitosta ilmoittamiseen ja mahdollisen palkinnon lähettämiseen.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on kilpailuun osallistumisen yhteydessä antamasi suostumus (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Tietosi poistetaan, kun kilpailu tai arvonta on päättynyt ja palkinnot jaettu. Tietojasi käytetään muihin tarkoituksiin, kuten markkinointiin, ainoastaan siinä tapauksessa, että olet antanut siihen nimenomaisen suostumuksesi.

2.6 Markkinointi ja tuotekehitys (uutiskirje ym.) sekä vastustamisoikeus

Käytämme verkkosivustomme käytön yhteydessä ilmoittamiasi tai saamiamme tietoja mielellämme myös tuotevalikoimaamme kuuluvien tuotteiden ja palvelujen (jäljempänä Bergfreunden valikoima) esittelemiseen (markkinointi) sekä tarjontamme ja palvelujemme parantamiseen (tuotekehitys).

Antamalla erillisen suostumuksesi voit tilata verkkosivustostamme maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi. Kerromme uutiskirjeessämme säännöllisesti eri osa-alueiden tarjonnastamme. Sen osalta käsitellään uutiskirjeen tilaamisen yhteydessä antamiasi tietoja. Osa tiedoista on merkitty pakollisiksi, ja niiden antaminen on uutiskirjeen saamisen edellytys, mutta osa tiedoista on vapaaehtoisia, ja niiden tarkoituksena on puhutella sinua yksilöllisesti ja kohdentaa saamiasi sisältöjä. Kun olemme lähettäneet sinulle sähköpostiviestejä, käsittelemme tietoja, jotka liittyvät siihen, miten käsittelet viestejämme (esim. linkkien avaaminen). Voit peruuttaa uutiskirjeemme tilauksen milloin tahansa eli vastustaa sen vastaanottamista (vastustamismenettelystä kerrotaan lisää alla).

Voimme ottaa sinuun yhteyttä ilman erillistä suostumustasi uutiskirjeestämme riippumattomilla henkilökohtaisilla sähköpostiviesteillä, jotka sisältävät sinulle mielenkiinnon kohteidesi mukaan valikoituja, Bergfreunden tarjontaa koskevia tietoja, tarjouksia ja etukampanjoita sekä asiakastyytyväisyyskyselyjä, jos (a) olemme saaneet sähköpostiosoitteesi tavaran tai palvelun myymisen yhteydessä, (b) käytämme sähköpostiosoitettasi vastaavien tavaroiden tai palveluiden suoramainontaan ja (c) et ole vastustanut kyseisen kaltaisten viestien vastaanottamista (vastustamismenettelystä kerrotaan lisää alla). Kerromme sinulle sähköpostiosoitteesi käytöstä ja oikeudestasi vastustaa sitä aina, kun pyydämme sinua ilmoittamaan sähköpostiosoitteesi. Kun olemme lähettäneet sinulle sähköpostiviestejä, käsittelemme tietoja, jotka liittyvät siihen, miten käsittelet viestejämme (esim. linkkien avaaminen).

Voimme tarjota sinulle puhelimitse yksilöllisiä, kiinnostuksesi kohteiden mukaisia Bergfreunden valikoimaa koskevia tietoja, tarjouksia ja etuja, jos olet antanut siihen nimenomaisen suostumuksesi.

Voimme lähettää sinulle kirjepostina Bergfreunden valikoimaa koskevia mainoksia myös ilman suostumustasi voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

Tietojen käsittelyn oikeusperustana ovat antamasi suostumus (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta) ja oikeutettu etumme (6 artiklan 1 kohdan f alakohta) sekä mahdollisesti Saksan kilpailulainsäädäntö (UWG 7 §:n 3 momentti).

Mainonnan vastustaminen Kuten kerromme sinulle aina, kun pyydämme yhteystietojasi ja käytämme niitä suoramainontaan, voit milloin tahansa vastustaa kaikkinaisesti tai osittain henkilötietojesi käyttämistä markkinointi- ja tuotekehitystarkoituksiin sekä tietyllä viestintävälineellä mainituissa tarkoituksissa tehtäviä yhteydenottoja sekä peruuttaa tätä varten antamasi suostumuksen/suostumukset. Käytettävissäsi on tätä koskevia toimintoja (esim. peruutusmahdollisuus käyttäjätilin asetusten kautta), mutta voit myös lähettää meille vastaavan pyynnön kirjeitse tai sähköpostitse kohdassa 8 mainittuihin osoitteisiin (mainitse kirjekuoressa tai aiherivillä sana Tietosuoja/Datenschutz). Vastustaminen on sinulle maksutonta eli maksat ilmoituksestasi ainoastaan tavanomaiset posti- tai tietoliikennekustannukset. Meille toimitetut vastustamisilmoitukset, jotka olemme vahvistaneet, otetaan huomioon seuraavasta (arki-)päivästä kello 6.00 lähtien. Saatamme kuitenkin joskus ottaa sinuun yhteyttä sillä välin, kun ilmoituksesi käsittely on kesken.

Poistamme tiedot saatuamme vastustamisilmoituksesi tai tiedon mahdollisten suostumusten peruuttamisesta taikka muussa tapauksessa viimeistään lopetettuamme tietojen käytön. Tiedot voivat myös pysyä tallennettuina, mutta ainoastaan anonymisoidussa, koostetussa muodossa. Tarvittaessa tallennamme tiedon siitä, että olet vastustanut tietojesi käsittelyä, jotta voit välttyä tulevilta yhteydenotoiltamme.

2.7 Verkkosivuston ylläpito ja palvelujen suorittaminen

Palvelimen lokitietoja on käsiteltävä teknisistä syistä verkkosivuston ylläpitämisen ja palvelujen suorittamisen sekä järjestelmän turvallisuuden varmistamisen vuoksi.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on oikeutettu etumme tarjota palvelujamme verkkosivuston kautta (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Tietojen käsittely on verkkosivustomme käytön ehdoton edellytys, eikä sitä voi vastustaa.

Kyseiset tiedot poistetaan viimeistään 12 päivän kuluttua.

Palvelimen lokitietoja voidaan käyttää anonymisoidussa muodossa myös tämän jälkeen tilastointitarkoituksiin sekä internet-tarjontamme laadun parantamiseen. Palvelimen lokitietoja ei yhdistetä henkilötietoihisi tai muihin henkilöön liittyviin tietolähteisiin.

3. Tietojen luovuttaminen

3.1 Tietojen luovuttaminen henkilötietojen käsittelijöille

Käytämme joidenkin tehtävien hoitamiseen lakisääteisiä ehtoja noudattaen palveluntarjoajia, jotka hoitavat tehtäviä toimeksiannostamme eli meidän kanssamme tekemänsä sopimuksen nojalla, meidän ohjeidemme mukaisesti ja meidän valvonnassamme.

Henkilötietojen käsittelijöitä ovat erityisesti

  • teknisten palvelujen tuottajat, jotka auttavat meitä verkkosivuston toteutuksessa, esim. ohjelmistojen ja palvelinkeskuksen ylläpitäjät sekä hosting-palvelun tarjoajat,
  • teknisten palvelujen tuottajat, jotka auttavat meitä esim. sellaisten toimintojen kuin teknisesti välttämättömien evästeiden toteutuksessa
  • mainonta- ja markkinointipalvelujen, kuten sähköpostien lähetyksen ja analysointievästeiden, käytännön toteutuksesta vastaavat palvelujen tuottajat.

Kuvatuissa tilanteissa me vastaamme edelleen tietojen käsittelystä. Henkilötietojen luovuttaminen henkilötietojen käsittelijöille ja niiden käsittely sopimuksen perusteella pohjautuu siihen oikeusperustaan, jonka nojalla meillä kulloinkin on oikeus käsitellä tietoja. Erillistä oikeusperustaa ei tarvita.

3.2 Tietojen luovuttaminen kolmansille osapuolille

Joissakin tilanteissa luovutamme tietojasi myös kolmansille osapuolille eli kumppaneillemme, joiden kanssa teemme yhteistyötä muissa kuin henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä asioissa. Tällaiset kumppanit vastaavat tarjoamistaan palveluista itse, ja kumppaniemme suorittamaan henkilötietojesi käsittelyyn sovelletaan ainoastaan niiden omia tietosuojakäytäntöjä.

3.2.1 Maksupalvelujen tuottajat

Tilaustesi käsittelyn yhteydessä luovutamme maksutietoja maksupalvelujen tuottajille, jotka hoitavat tilauksiin liittyviä maksutapahtumia. Tällaisia toimijoita ovat etenkin PayPal ja oma pankkisi. Tietojen luovuttamisperuste on kanssasi tekemämme sopimuksen täyttäminen (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Yleisten toimitusehtojemme mukaisesti välitämme laskuun ostaessasi ja mahdollisen seuraavan payolution-maksumenettelyn yhteydessä tekemäsi tilauksen tiedot lisäksi Payolution GmbH -yritykselle sekä net-m privatbank 1891 AG -yritykselle, jotka perivät tilauksen hinnan sinulta puolestamme. Kyseiset yritykset tarkistavat luottokelpoisuutesi, jotta ne voivat tehdä päätöksen saatavan ostamisesta. Tietojen luovuttamisen oikeusperusta on tilausprosessin aikana antamasi nimenomainen suostumus siihen, että luovutamme tietojasi Payolution GmbH:lle ja net-m privatbank 1891 AG:lle ja että ne käsittelevät tietojasi sen jälkeen rekisterinpitäjinä (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Suostumuksen sanamuodon näet täältä.

Tästä voit lukea Payolution GmbH:n tietosuojaselosteen, jossa kerrotaan, miten yritys käsittelee henkilötietojasi rekisterinpitäjänä.

Tästä voit lukea net-m privatbank 1891 AG:n tietosuojaselosteen, jossa kerrotaan, miten yritys käsittelee henkilötietojasi rekisterinpitäjänä.

3.2.2 Kuluttajansuoja ja arviot

Trusted Shops -merkin näyttämistä ja mahdollisten arvioiden keräämistä varten sekä Trusted Shops -tuotteiden näyttämiseksi asiakkaillemme tilauksen tekemisen jälkeen tähän verkkosivustoon on liitetty Trusted Shops Trustbadge -ominaisuus.

Sen avulla voimme vastakkaisten etujen punnitsemisen periaatteen mukaisesti varjella oikeutettua etuamme, joka liittyy tarjontamme optimaaliseen markkinointiin, tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti. Trustbadgen ja siihen liittyvät palvelut tarjoaa Trusted Shops GmbH, Subbelrather Straße 15C, 50823 Köln, Saksa. Kun Trustbadge avataan, verkkopalvelin tallentaa automaattisesti niin sanotun palvelimen lokitiedoston, joka sisältää mm. IP-osoitteesi, avaamispäivän ja -kellonajan, siirretyn tietomäärän ja pyynnön esittävän palveluntarjoajan tiedot (käyttötiedot) sekä dokumentoi avaamistapahtuman. Käyttötietoja ei analysoida, ja ne korvautuvat muilla tiedoilla viimeistään seitsemän päivän kuluttua verkkosivustokäyntisi päättymisestä.

Muita henkilötietoja luovutetaan Trusted Shopsille, jos olet antanut siihen suostumuksesi, päättänyt tilauksen tekemisen jälkeen käyttää jotakin Trusted Shops -tuotetta tai jo rekisteröitynyt sellaisen käyttäjäksi. Tällöin voimassa on sinun ja Trusted Shopsin välinen sopimus.

3.2.3 Kuljetusyritykset

Tuotteiden sinulle toimittamista varten luovutamme tarvittavat osoite- ja yhteystietosi kuljetusyritykselle (joka useimmiten on DHL). Saksassa tapahtuvia toimituksia varten luovutettavia tietoja ovat nimi, mahdollinen yritys, postiosoite tai pakettipiste sekä tarvittavat osoitetäsmennykset. Tässä yhteydessä saatamme lähettää sinulle linkkejä tai koodeja, joiden avulla voit seurata lähetyksiä. Emme kuitenkaan luovuta tätä varten sähköpostiosoitettasi kuljetusyritykselle. Jos saat viestin suoraan kuljetusyritykseltä (esim. tarkasta toimitusajasta sopimiseksi), olet luultavasti tehnyt kuljetusyrityksen kanssa aiemmin sopimuksen kyseisestä palvelusta ja antanut luvan yhteystietojesi käyttöön siinä yhteydessä. Muihin maihin toimitettavien lähetysten yhteydessä voidaan toimitustavan tai paikallisten olosuhteiden vuoksi tarvita myös muita lisätietoja (esim. sähköpostiosoite tai puhelinnumero), jotta lähetyksen toimittaja voi paikantaa sinut tai saada sinuun yhteyden. Tästä mainitaan sinulle osoitetietojen ilmoittamisen yhteydessä. Tietojen luovuttamisen oikeusperusta on kanssasi tekemämme sopimuksen täyttäminen (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Meille lähettämiesi tavarapalautusten yhteydessä tarjoamme käyttöösi sitoumuksetta mahdollisuuden tulostaa osoitus postimaksun maksamisesta sekä palautusetiketti verkkosivustomme kautta. Se helpottaa tuotteiden palauttamista ja säästää kustannuksia. Etiketin tulostamista varten sinut ohjataan verkkosivuiltamme DHL:n palautusportaaliin. (Halutessasi voit toki antaa palautuksen minkä tahansa muunkin kuljetusyrityksen hoidettavaksi.) Jotta voimme palvella sinua mahdollisimman hyvin, välitämme DHL:lle palautusta varten tarvittavat henkilötietosi (esim. tositenumeron, postinumeron, nimen, osoitteen ja sähköpostiosoitteen). Tietoja tarvitaan, jotta etiketti voidaan täyttää oikein ja lähettää sähköpostitse sinulle tulostettavaksi sekä laskuttamista varten. Tämä helpottaa palautusprosessia sinun kannaltasi niin, ettei sinun tarvitse syöttää tietoja erikseen mihinkään. Me puolestamme lähetämme tiedot DHL:lle suojatulla lomakkeella. Kerromme tietojen luovuttamisesta erikseen verkkosivuillamme ennen tämän palvelun käyttöä. Tietojen luovuttamisen oikeusperusta on palvelun toimittaminen pyynnöstäsi sekä sinun ja kuljetusyrityksen välisen sopimuksen valmistelu (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

3.2.4 Sosiaalinen media

Olemme mukana sosiaalisen median verkostoissa ja alustoilla, jotta voisimme viestiä sujuvasti ja tehokkaasti asiakkaidemme ja sidosryhmiemme kanssa. Kerromme sosiaalisessa mediassa tuotteistamme ja kampanjoistamme. Kun tutustut sosiaalisen median tarjontaamme, henkilötietojasi voidaan kerätä ja käsitellä automaattisesti markkinatutkimus- ja markkinointitarkoituksiin. Tietojen perusteella laaditaan muun muassa pseudonymisoituja käyttäjäprofiileja, joita voidaan käyttää esimerkiksi sinun kannaltasi kiinnostavaksi arvioitujen mainosten näyttämiseen alustoilla ja niiden ulkopuolella. Tätä tarkoitusta varten päätelaitteessasi käytetään yleensä evästeitä, joihin tallennetaan tietoja käyttäjän käyttäytymisestä ja mielenkiinnon kohteista alustalla.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on oikeutettujen etujemme toteuttaminen esittelemällä tarjontaamme optimaalisesti sekä viestimällä tehokkaasti ja markkinoimalla tarjontaamme suoraan asiakkaille ja sidosryhmille, tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti. Jos sosiaalisen median palvelun ylläpitäjä pyytää sinua esimerkiksi täyttämään valintaruudun suostumuksesi eli luvan saamiseksi tietojen käsittelemiseen, se on tietojen käsittelyn oikeusperusta (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

Jos sosiaalisen median palvelun ylläpitäjän pääasiallinen kotipaikka on Yhdysvalloissa: Euroopan komission päätöksen mukaan Yhdysvaltojen katsotaan täyttävän vaadittavat tietosuojaedellytykset EU:n ja Yhdysvaltain välisen privacy shield -sopimuksen mukaisesti. Kyseisen yrityksen voimassa olevaan sertifikaattiin voi tutustua täältä.

Yksityiskohtaisia tietoja tietojen käsittelystä palvelun ylläpitäjän sivustoissa, yhteystiedot sekä tietoja yksityisyytesi suojaamista koskevista oikeuksista ja asetusmahdollisuuksista, erityisesti tietojen käytön vastustamisesta, on saatavana linkkien kautta kunkin ylläpitäjän tietosuojaselosteista. Jos haluat tarjottavien tietojen lisäksi muita tietoja, voit ottaa yhteyttä myös meihin.

Jakaminen

Jops haluat jakaa verkkosivujemme sisältöä sosiaalisessa mediassa (esim. Facebookissa tai Twitterissä) ja napsautat sitä varten jotakin Jaa-painikkeistamme, tieto luovutetaan kyseiselle sosiaalisen median palvelulle. Toiminnon käyttäminen edellyttää, että olet kirjautuneena kyseiseen sosiaalisen median palveluun. Tiedon välittämisen oikeusperusta on oikeutettu etumme tarjota sinulle sivujemme jakamismahdollisuutta (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Facebookin fanisivu

Meillä on Facebookissa fanisivu, jolla kerromme tuotteistamme ja kampanjoistamme. Sen osoite on https://www.facebook.com/bergfreunde. Fanisivumme kävijöistä kerätään ja käsitellään tietoja eri tarkoituksiin.

Facebook analysoi tietojen perusteella fanisivun käyttöä anonyymisti, ja saamme tiedot käyttöömme, jotta voimme kehittää tarjontaamme. Suoritamme Insights-nimellä tunnettua analysointia yhteisvastuullisesti Facebookin kanssa. Tietojen käsittelyn oikeusperusta on tietosuoja-asetuksen 26 artiklan mukaisesti yhteisrekisterinpitäjien välinen sopimus, johon voit tutustua täällä. Ensisijainen rekisterinpitäjä, joka vastaa rekisteröityjen oikeuksien toteutumisesta eritoten tietojen saannin ja poistamisen sekä niiden käytön vastustamisen suhteen, on sopimuksen mukaan Facebook Ireland Ltd. Lisätietoja Facebook Ireland Ltd:n suorittamasta tietojen käsittelystä Insights-analyyseja varten ja rekisteröidyn oikeuksien toteuttamisesta on täällä.

Insights-yhteistyön lisäksi Facebook harjoittaa myös muuta henkilötietojen käsittelyä omalla vastuullaan esimerkiksi palvelujen tai mainosten tarjoamiseksi. Lisätietoja asiasta on täällä.

4. Evästeet ja verkkosivuston analysointi

4.1 Mitä evästeet ovat?

Jotta verkkosivumme olisi mahdollisimman helppokäyttöinen ja voisimme tarjota kävijöillemme mahdollisimman kiinnostavia mainoksia, me ja kumppanimme käytämme niin sanottuja evästeitä. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallennetaan kävijän päätelaitteelle. Niiden avulla tietoja voidaan säilyttää tietyn ajan tunnistamaan käyttäjän päätelaite. Osittain tässä hyödynnetään myös niin sanottuja seurantapikseleitä, joita ei tallenneta käyttäjän kovalevylle, mutta niiden avulla päätelaite voidaan tunnistaa vastaavasti kuin evästeitä käytettäessä. Käsitteellä ”eväste” tarkoitetaan seuraavassa varsinaisten evästeiden lisäksi myös seurantapikseleitä ja muita vastaavia teknisiä ratkaisuja.

Vieraillessasi verkkosivuillamme ensimmäistä kertaa näet tulosivullasi ponnahdusikkunan, jossa pyydetään suostumusta evästeiden käyttöön. Jos annat suostumuksesi siinä tai evästeasetuksissamme, suostumus tallennetaan verkkoselaimeesi, jotta meidän ei tarvitse näyttää sinulle huomautusta uudelleen jokaisella sivulla. Jos huomautus ei ole tallennettuna verkkoselaimeesi (esim. selaushistorian tyhjentämisen jälkeen), se näytetään jälleen tullessasi uudelleen verkkosivuillemme.

4.2 Mitä evästeitä käytämme?

Käytämme verkkosivustollamme neljää (4) eri evästeluokkaa: välttämättömiä evästeitä, joita ilman verkkosivustomme toiminta olisi rajoitettua, ja lisäksi valinnaisia toiminnallisia evästeitä sekä analyysi- ja markkinointievästeitä, jotka ovat yleensä peräisin muilta toimijoilta:

4.2.1 Välttämättömät evästeet

Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta voit liikkua verkkosivuillamme ja käyttää niiden toimintoja. Niiden avulla tallentuvat tiedot esim. siitä, mitä tuotteita olet vienyt ostoskoriisi ja missä vaiheessa tilauksesi on, tai ne tallentavat tiedon siitä, oletko hyväksynyt evästeiden käytön, sekä evästeasetuksesi.

Näiden evästeiden avulla sinusta ei kerätä markkinointitarkoituksiin käytettäviä tietoja eikä tallenneta selailuhistoriaasi internetissä. Välttämättömät evästeet ovat yleensä istuntokohtaisia ja lakkaavat toimimasta, kun poistut verkkosivustoltamme eli istuntosi päättyessä, paitsi jos kyseinen toiminto vaatii evästeiden tallentamista pitemmäksi aikaa (esim. evästeasetusten tallentaminen).

Tämäntyyppisten evästeiden poistaminen käytöstä rajoittaisi verkkosivuston tai sen osien toimintaa. Se ei siis ole mahdollista.

Oikeusperusta teknisesti välttämättömien evästeiden käytölle ja evästeen toteuttamalle tietojesi käsittelylle on oikeutettu etu eli tässä tapauksessa mahdollisuus tarjota sinulle verkkosivustomme toiminnot käyttöösi GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti.

4.2.2 Toiminnalliset evästeet

Käytämme toiminnallisia evästeitä tehostaaksemme verkkosivustomme suorituskykyä ja parantaaksemme ja yksinkertaistaaksemme sen käyttöä sekä tarjotaksemme sinulle valinnaisia toimintoja.

Käytämme esimerkiksi tekniikkaa, joka mahdollistaa sinulle sivuston nopeamman lataamisen. Sen toimittaja on RichRelevance Inc., 303 Second Street, Suite 350, San Francisco, CA 94107, USA.

Oikeusperusta toiminnallisten evästeiden käytölle ja evästeiden toimittajien toteuttamalle tietojesi käsittelylle on etukäteen antamasi suostumus (GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Voit milloin tahansa perua suostumuksesi evästeasetuksista, jotka voit avata sivuston alaosan linkistä.

4.2.3 Analyysievästeet

Analyysievästeet keräävät tietoa siitä, miten kävijät kaiken kaikkiaan käyttävät tiettyä verkkosivustoa, kuten mitä sivuja he avaavat useimmin ja saavatko he virheilmoituksia sivustoilta.

Nämäkään evästeet eivät kerää tietoja, joiden avulla käyttäjä voitaisiin tunnistaa. Analyysievästeillä kerättyjä tietoja ei yhdistetä muihin käyttäjiämme koskeviin tietoihin. Kaikkien näiden evästeiden keräämien tietojen tarkoituksena on yksinomaan ymmärtää ja parantaa verkkosivuston toimintaa ja palvelua.

Oikeusperusta analyysievästeiden käytölle ja evästeiden toimittajien toteuttamalle tietojesi käsittelylle on etukäteen antamasi suostumus (GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Voit milloin tahansa perua suostumuksesi evästeasetuksista, jotka voit avata sivuston alaosan linkistä.

(1) Google Analytics
Käytämme verkkosivujemme analysointiin muun muassa Google Analyticsia, joka on Google Inc.:n verkkoanalyysipalvelu. Google Analyticsin käytöstä saadut tiedot siitä, miten käytät tätä verkkosivustoa, siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin. Jos aktivoit IP-osoitteen anonymisoinnin tällä sivustolla, Google lyhentää ensin IP-osoitteesi Euroopan unionin ja muiden Euroopan talousalueen jäsenvaltioiden alueella. Vain poikkeustapauksissa IP-osoite lähetetään kokonaisuudessaan Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä.

Google käyttää näitä tietoja erityisesti sen analysointiin, miten käyttäjät käyttävät verkkotarjontaamme, raporttien kokoamiseen verkkotarjonnan toiminnoista sekä muiden sivuston käyttöön ja internetin käyttöön liittyvien palvelujen tuottamiseen meille. Käsitellyistä tiedoista voidaan luoda pseudonyymisiä käyttäjäprofiileja. Google voi lisäksi käsitellä tietoja omiin tarkoituksiinsa.

(2) Webtrekk Analytics
Tämän lisäksi käytämme Webtrekk Analyticsiä, jonka toimittaja on Mapp Digital / Webtrekk GmbH, kerätäksemme tilastotietoja tämän verkkosivuston käytöstä ja optimoidaksemme tarjontaa sen mukaisesti. Kyseessä on tilasto-ohjelma, joka tallentaa käytön anonymisoidusti tai pseudonymisoidusti. Webtrekkin käyttö mahdollistaa meille käyttäjäkäyttäytymisen pseudonymisoidun analysoinnin. Tätä varten kerätään ja analysoidaan selaimesi välittämät tiedot.

4.2.4 Markkinointievästeet

Markkinointievästeitä käytetään mainonnan kohdistamiseen niin, että se sopii paremmin sinulle ja sinun kiinnostuksenkohteisiisi. Niiden tarkoituksena on myös rajoittaa sitä, miten usein näet saman mainoksen, mitata mainoskampanjan tehoa ja ymmärtää henkilöiden käyttäytymistä mainoksen katsomisen jälkeen.

Näitä evästeitä asettavat verkkosivustoille tavallisesti mainosverkostot verkkosivuston ylläpitäjän luvalla (siis tässä tapauksessa meidän luvallamme). Ne havaitsevat, että käyttäjä on vieraillut verkkosivustolla, ja välittävät tämän tiedon muille yrityksille, esim. mainostajille, tai mukauttavat itse mainontaansa sen mukaisesti. Usein ne ovat yhteydessä kyseisen yrityksen tarjoamaan verkkosivustotoimintoon. Käytämme siis markkinointievästeitä luodaksemme yhteyden sosiaalisiin verkostoihin, jotka puolestaan voivat käyttää tietoa vierailustasi edelleen räätälöidäkseen muiden verkkosivustojen mainonta sinulle sopivaksi, ja antaaksemme käyttämiemme mainontaverkostojen käyttöön tietoa vierailustasi, jotta sinulle voidaan myöhemmin näyttää selauskäyttäytymisesi perusteella juuri sitä mainontaa, joka oletettavasti todella kiinnostaa sinua. Näissäkään tapauksissa emme yhdistä evästeillä kerättyjä tietoja muihin käyttäjiämme koskeviin tietoihin.

Oikeusperusta markkinointievästeiden käytölle ja evästeiden toimittajien toteuttamalle tietojesi käsittelylle on etukäteen antamasi suostumus (GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Voit milloin tahansa perua suostumuksesi evästeasetuksista, jotka voit avata sivuston alaosan linkistä.

4.3 Luettelo toiminnallisista evästeistä sekä analyysi- ja markkinointievästeistä

Täältä voit ladata luettelon käyttämistämme evästeistä ja palveluntarjoajista, jotka saavat evästeiden avulla henkilötietojasi, sekä evästeiden voimassaoloajan. Siitä saat lisätietoa yksittäisistä tarjoajista ja evästeistä.

Jos haluat tämän sijaan meiltä tietoa kyseisistä evästeitä, käytä kohdassa 8 ilmoitettuja yhteystietoja.

4.4 Miten voin antaa tai perua evästeitä koskevan suostumukseni?

Käydessäsi verkkosivustollamme ensimmäistä kertaa näet ensimmäisellä sivulla tietosuojailmoituksen, jossa on suostumus valinnaisten evästeiden käyttöön. Napsauttamalla etusivulla Valitse kaikki tai yksittäisiä luokkia (toiminnalliset evästeet, analyysievästeet, markkinointievästeet) Evästeasetukset-valikossa annat suostumuksesi näiden evästeiden asettamiseen. Voit milloin tahansa mukauttaa ja muuttaa asetuksia evästeasetuksista, jotka voit avata sivuston alaosan linkistä.

Voit myös estää kaikkien evästeiden käytön tekemällä sen mukaiset asetukset selaimessasi. Huomautamme kuitenkin, että sivustomme toimii siinä tapauksessa rajoitetusti, kun myös teknisesti välttämättömät evästeet estetään. Voit myös katsoa lisätietoja evästeistä ja eri tarjoajista esimerkiksi sivustolta www.youronlinechoices.com. Siellä voit myös vastustaa joko yksittäisillä tai kaikilla välineillä toteutettavaa käyttöperusteista verkkomainontaa.

5. Linkit

Linkitämme sivujamme muihin verkkosisältöihimme ja kolmansien osapuolten palveluihin, mukaan lukien sosiaalisen median kanavat Facebook, Twitter ja Youtube. Kolmannet osapuolet vastaavat tietojen käsittelystä omissa palveluissaan ja verkkosivustoissaan itse, ja niihin sovelletaan niiden omia tietosuojakäytäntöjä.

6. Tietoturva

Meillä ja palveluntarjoajillamme on käytössä teknisiä ja organisatorisia turvatoimia, jotta voimme suojata hallussamme olevia henkilötietojasi tahalliselta ja tahattomalta peukaloinnilta, häviämiseltä ja tuhoutumiselta sekä oikeudettomalta pääsyltä tietoihin. Tietojenkäsittelytapojamme ja turvatoimiamme parannetaan jatkuvasti teknisen kehitystason mukaisesti.

Henkilötietosi siirretään meille salatussa Secure Socket Layer- eli SSL-yhteydessä. Henkilötietoja siirretään sinun ja meidän tai muiden osallisten yritysten välillä periaatteessa aina salatussa yhteydessä, joka on vallitsevan teknisen kehitystason mukainen.

Henkilöstömme ja toimeksiannostamme toimivat palveluntarjoajat ovat sitoutuneet pitämään tiedot salassa.

7. Oikeutesi saada tietoa, korjata tietojasi, estää tietojen käyttö ja poistattaa tietoja

Kaikilla luonnollisilla henkilöillä, joiden henkilötietoja käsittelemme, on meihin nähden seuraavat oikeudet (tietyin tilannekohtaisin edellytyksin):

  • Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, annamme sinulle mielellämme milloin tahansa tietoja henkilötiedoistasi, joita meillä on tallennettuna (tietosuoja-asetuksen 15 artikla).
  • Sinulla on oikeus korjata virheelliset tiedot ja täydentää epätäydellisiä tietoja (16 artikla).
  • Sinulla on oikeus estää henkilötietojesi käsittely tai rajoittaa sitä sekä vaatia tarpeettomaksi käyneiden tai oikeudellisten velvoitteiden vuoksi tallennettujen henkilötietojesi poistamista (17 ja 18 artikla).
  • Sinulla on oikeus siirtää tietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja konekielisessä muodossa, jos olet luovuttanut tietosi meille suostumuksesi tai meidän kanssamme tekemäsi sopimuksen perusteella (20 artikla).
  • Sinulla on milloin tahansa oikeus kieltä tietojesi käsittely suoramarkkinointia varten (21 artiklan 2 ja 3 kohta).
  • Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä oikeutetun edun perusteella, mutta meillä on tällöin oikeus vedota pakottaviin syihin (21 artiklan 1 kohta). Edellä olemme kertoneet, milloin meillä on tällainen oikeus.
  • Jos olet antanut suostumuksen tietojesi käsittelyyn, voit peruuttaa sen milloin tahansa tulevaisuuden varalta; tällöin tietojen käsittely peruutusilmoituksen tekemiseen asti on ollut oikeudellisesti perusteltua. Suostumuksen peruuttamisen jälkeen et välttämättä voi enää jatkaa palvelujemme käyttöä.

Ilmoita peruuttamishalukkuudestasi kirjeitse tai sähköpostitse kohdassa 8 mainittuun osoitteeseen (mainitse kirjekuoressa tai aiherivillä sana Tietosuoja/Datenschutz). Pidätämme oikeuden varmistaa henkilöllisyytesi, jotta henkilötietojasi ei päädy oikeudettomien henkilöiden tietoon.

Lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle.

8. Tietosuojavaltuutettu

Tietosuojavaltuutettumme on

Christian Volkmer, Projekt 29 GmbH & Co. KG

Yhteystiedot: Ostengasse 14, 93047 Regensburg

datenschutz@bergfreunde.de

9. Muutokset

Meidän on päivitettävä tämän tietosuojaselosteen sisältöä aika ajoin. Pidätämme siksi oikeuden tehdä tähän asiakirjaan muutoksia milloin tahansa. Julkaisemme tietosuojaselosteen muutosversion myös tässä osoitteessa. Kun palaat sivustollemme, sinun kannattaa sen vuoksi lukea tietosuojaselosteemme uudelleen.


Versio: elokuu 2020

€ 5 saman tien
Seuraavaa tilaustasi varten
Ei kiitos.