Bergfreunde GmbH:n tietosuojaseloste

Bergfreunde GmbH, Bahnhofstr. 26, 72138 Kirchentellinsfurt, puhelin: +49 7121/70 12 0, s-posti: service@bergfreunde.fi (jäljempänä me tai Bergfreunde) on laatinut tämän tietosuojaselosteen, jossa kerrotaan siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi verkkosivustomme ja verkkokauppamme käytön yhteydessä.

1. Mitä henkilötietojasi keräämme?

Henkilötietoja ovat kaikki tiettyä tai yksilöitävissä olevaa henkilöä koskevat tiedot, joita ilmoitat meille, jotka syntyvät palveluissamme tai joita keräämme. Esimerkkejä henkilötiedoista:

Rekisteröitymistiedot: Kun tilaat tuotteita verkkokaupastamme, voit rekisteröityä käyttäjäksi ja luoda käyttäjätilin. Rekisteröitymisen yhteydessä sinun on ilmoitettava nimesi ja yhteystietosi (esim. osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite) ja luotava henkilökohtainen salasana.

Kirjautumistiedot: Joihinkin sivustomme palveluihin vaaditaan kirjautuminen (esim. uutiskirjeeseen). Tähän tarvitaan välttämättä joitakin tietoja (esim. sähköpostiosoite), ja muita tietoja voidaan täydentää vapaaehtoisesti (esim. sukupuoli, etunimi, syntymäaika, kiinnostuksen kohteet).

Tilaustiedot: Kun tilaat tuotteita verkkokaupastamme (joko käyttäjätilillesi kirjautuneena tai vierailijana), käsittelemme tilauksen yhteydessä antamiasi, sinuun liittyviä sisällöllisiä tietoja (näitä ovat erityisesti toimitusosoitteet ja maksutiedot) sekä meidän sinun käyttöösi antamiamme tietoja. Lisäksi keräämme tilauksen tekemisajankohtaan, laajuuteen ja mahdollisesti paikkaan liittyviä tietoja sekä tietoja tilauksen kulusta (toimitustiedot, lähetyksen seurantanumerot, peruutukset, palautukset).

Sisältöä koskevat tiedot: Käyttäessäsi verkkosivustomme palveluja, esim. käyttäessäsi lomakkeita, osallistuessasi arvontoihin tai (joko käyttäjätilillesi kirjautuneena tai vierailijana) tai kirjoittaessasi blogitekstejä käsittelemme tilauksen yhteydessä antamiasi tietoja, sinuun liittyviä sisällöllisiä tietoja sekä meidän sinun käyttöösi antamiamme tietoja.

Palvelimen lokitiedot: Kun käytät verkkosivustoamme, käyntiä koskevia tietoja (esim. käynnin päivämäärä ja kellonaika, avatut sivut ja tiedostot, käyttämäsi verkkoselaimen tyyppi ja versio, käyttämäsi päätelaitteen tyyppi ja käyttöjärjestelmä, IP-osoite) tallennetaan tilapäisesti lokitiedostoon.

Sähköpostin käyttötiedot: Käsittelemme tietoja siitä, milloin ja miten saat uutiskirjeemme ja muut sähköpostilähetykset (esim. palvelusähköpostit) ja miten käytät niitä.

Evästeiden käyttötiedot: Jos käytämme lain salliessa tai sinun suostumuksellasi evästeitä ja vastaavia tekniikkoja (ns. ensimmäisen osapuolen evästeet), käsittelemme näiden tekniikoiden avulla kertyviä tietoja siitä, miten käytät palvelujamme päätelaitteellasi, mukaan luettuna päiväys ja kellonaika.

2. Mitä varten, minkä oikeusperustan nojalla ja miten pitkään käsittelemme henkilötietojasi?

2.1 Käyttäjätilisi

Jos rekisteröidyt käyttäjäksi saadaksesi henkilökohtaisen käyttäjätilin, käsittelemme rekisteröitymistietoja käyttäjätilisi luomista ja hallintaa varten sekä tulevien tilausten käsittelemistä varten. Rekisteröityneenä käyttäjänä pääset sähköpostiosoitteesi ja itse määrittämäsi salasanan avulla tarkastelemaan käyttäjätilisi tietoja. Voit mm. tarkastella tilaushistoriaasi ja omia asetuksiasi (esim. salasana-, uutiskirje-, laskutus- ja toimitusasetuksia) sekä tallentaa ja muuttaa tietoja.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohtaan perustuva oikeutettu etumme tuottaa sinulle käyttäjätiliksi kutsuttua palvelua sekä täyttää kanssamme tekemäsi käyttösopimuksen velvoitteet (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Tiedot poistetaan, jos rekisteröityminen verkkosivustoomme / käyttäjätili poistetaan tai tiedot muuttuvat.

Voit vastustaa tietojesi käsittelemistä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella. Voimme periaatteessa osoittaa, että meillä on pakottavia syitä tietojen käsittelyn jatkamiseen, mutta käyttäjätilin käytön yhteydessä emme toimi niin. Sen sijaan käyttäjätilisi on tällöin poistettava, etkä sen jälkeen voi enää käyttää sitä. Otathan huomioon, että käyttäjätilisi kautta tehtyihin tilauksiin liittyviä tietoja voi yhä jäädä tallennetuiksi (lisätietoja tästä on kohdassa 2.2).

2.2 Tilauksesi

Käsittelemme tilaustietojasi (esim. nimi, osoite, sähköpostiosoite, toimituksen yksityiskohdat ja muut tilausta koskevat tiedot) tilauksen käsittelemistä ja tilattujen tuotteiden toimittamista varten. Lisäksi valitsemasi maksutavan mukaan joko me käsittelemme tai meiltä toimeksiannon saanut maksupalvelun tuottaja käsittelee (ks. kohta 3.2.1) maksutavan edellyttämiä maksutietoja. Esimerkiksi me voimme tallentaa IBAN-tilinumerosi ja pankkisi BIC-tunnuksen ja maksupalvelujen tuottajat puolestaan luottokorttinumerosi, Paypal-tilisi tiedot jne.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on tilattua tuotetta koskevan myyntisopimuksen tekeminen ja täyttäminen (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Tiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita sopimuksen täyttämiseksi (mukaan lukien asiakkaan palveleminen ja takuuehtojen täyttäminen), paitsi jos meillä on lakisääteinen velvollisuus säilyttää tietoja tätä pidempään esim. kauppa- tai vero-oikeudellisten velvoitteiden vuoksi.

2.3 KOMMENTOINTITOIMINNOT

Jos kirjoitat kommentteja Perusleiri-blogiimme, jossa julkaisemme kirjoituksia esim. matkailusta, ulkoilusta ja varusteista, käsittelemiämme tietoja ovat nimesi ja sähköpostiosoitteesi, jotka sinun on ilmoitettava ennen kuin voit kirjoittaa kommentin, kirjoittamasi kommentti, mahdollisesti ilmoittamasi URL-osoite (joka voi viitata esim. omaan blogiisi), kommentin päivämäärä ja kellonaika, käyttämäsi päätelaitteen tiedot sekä IP-osoitteesi. Keräämme kyseisiä tietoja, jotta voimme puolustautua vastuuvaateita vastaan lainvastaisten sisältöjen julkaisemisen yhteydessä sekä ottaa sinuun yhteyttä, jos joku muu henkilö valittaa kirjoittamastasi kommentista. Lisäksi voit arvioida ja kommentoida verkkokauppamme tuotteita verkkosivuillamme osoitteessa www.bergfreunde.fi. Tämä toiminto edellyttää asiakkaaksi rekisteröitymistä ja sisäänkirjautumista (jotta voimme myös tunnistaa sinut). Liitämme verkkosivulla näkyvään kommenttiisi ilmoittamasi etunimen, päivämäärän ja kellonajan sekä tarvittaessa paikkakunnan.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on edellä kuvattu oikeutettu etumme (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Voit vastustaa tietojesi käsittelemistä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella. Meillä on tällöin oikeus jatkaa tietojen käsittelemistä, jos pystymme osoittamaan, että meillä on siihen pakottavia syitä, mutta emme yleensä tee niin. Sen sijaan blogiimme kirjoittamasi kommentti poistetaan.

Lisäksi mainitut tiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita edellä kuvattuun tarkoitukseen.

2.4 Yhteydenottosi

Jos otat meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse, chatilla tai puhelinpalvelumme kautta, käsittelemme tässä yhteydessä antamiasi tietoja, jotta voimme vastata sinulle. IP-osoitettasi sekä yhteydenoton päivämäärää ja kellonaikaa käytämme yhteydenottolomakkeen väärinkäytösten ehkäisemiseen.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on edellä kuvattu oikeutettu etumme (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta) yhteydenottoosi vastaamiseen. Jos yhteydenottosi tarkoituksena on sopimuksen valmistelu tai täyttäminen (mukaan lukien asiakkaan palveleminen ja takuuehtojen täyttäminen), käsittelyn oikeusperustana on myös tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta.

Voit vastustaa tietojesi käsittelemistä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella. Meillä on tällöin oikeus jatkaa tietojen käsittelemistä pakottavien syiden nojalla. Tällainen syy voi olla esimerkiksi kanssasi käydyn kirjeenvaihdon ja yhteydenottojesi säilyttäminen, jotta voimme osoittaa ne toteen tarvittaessa. Jos edellä mainitun kaltaisia pakottavia syitä ei ole, keskeytämme viestinnän kanssasi ja poistamme siihen mennessä keräämämme tiedot.

Tiedot poistetaan, kun keskinäinen viestintämme on päättynyt, eli kun kyseessä ollut asia on todettu loppuun käsitellyksi eikä muuta oikeutettua etua tai muita lakisääteisiä velvoitteita tietojen tallentamiseen enää ole.

2.5 Kilpailut ja arvonnat

Kun osallistut kilpailuihimme tai arvontoihimme, käytämme tietojasi (esim. nimi, sähköpostiosoite) kilpailun toteuttamiseen sekä voitosta ilmoittamiseen ja mahdollisen palkinnon lähettämiseen.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on kilpailuun osallistumisen yhteydessä antamasi suostumus (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Tietosi poistetaan, kun kilpailu tai arvonta on päättynyt ja palkinnot jaettu. Tietojasi käytetään muihin tarkoituksiin, kuten markkinointiin, ainoastaan siinä tapauksessa, että olet antanut siihen nimenomaisen suostumuksesi.

2.6 Markkinointi ja tuotekehitys (uutiskirje ym.) sekä vastustamisoikeus

Käytämme verkkosivustomme käytön yhteydessä ilmoittamiasi tai saamiamme tietoja mielellämme myös tuotevalikoimaamme kuuluvien tuotteiden ja palvelujen (jäljempänä Bergfreunden valikoima) esittelemiseen (markkinointi) sekä tarjontamme ja palvelujemme parantamiseen (tuotekehitys).

2.6.1 ASIAKASTIETOKANTA

Käsittelemme asiakastietokannassa seuraavia henkilötietoja, jotka keräämme joka tapauksessa erilaisista vuorovaikutuksista kanssasi tai joihin olet antanut suostumuksesi:

(a) Perustiedot sisältävät tiettyjä rekisteröintitietoja (esim. sähköpostiosoite tunnisteena, sukupuoli, puhuttelu, asuinpaikka, maa) sekä muita kirjautumistietoja, jotka myös olet ilmoittanut meille tilatessasi uutiskirjeen (esim. sähköpostiosoite, valitut kiinnostuksenkohteet, syntymäaika),

(b) Tapahtumatiedot sisältävät tilaustietosi, jos olet tilannut meiltä tuotteita (esim. tilauksen sisältö, ajankohta, lukumäärä ja laji, myyntisummat ja alennukset tai kupongit, peruutukset, palautukset) sekä niistä johdetut tai lasketut taloudelliset tunnusluvut ja taloudellisuuslaskelmat.

(c) Käyttötiedot sisältävät palvelimen lokitiedot, evästeiden käyttötiedot selauskäyttäytymisestäsi verkkosivustollamme (jos olet antanut meille suostumuksesi evästeiden käyttötietojesi käsittelemiseen) sekä sähköpostin käyttötiedot siitä, miten käytät uutiskirjettämme ja asiakasposteja (esim. napsautuskäyttäytyminen).

Käsittelemme näitä tietoja mukauttaaksemme mainostietomme personoidusti kiinnostuksenkohteisiisi ts. näyttääksemme sinulle madollisimman merkityksellisiä tietoja, jotka vastaavat kiinnostuksenkohteitasi, sekä esittääksemme sinulle niiden mukaisia yksilöllisiä tarjouksia.

Käytämme tällä tavoin käsiteltyjä tietoja lisäksi saadaksemme lisää tietoa tarjoustemme ja palvelujemme kysynnästä sekä verkkosivustomme ja uutiskirjeidemme käyttämisen tavasta ja parantaaksemme tarjontaamme ja palvelujamme (tuotekehitys). Kaikkien käyttäjien palvelinlokitietoja käytetään vastustamiseen saakka tähän tarkoitukseen siten, että kyse ei ole henkilökohtaisista tiedoista eikä tietoja yhdistetä muihin tietoihin, vaan niitä käsitellään ainoastaan pseudonymisoituna. Palvelimen lokitietoja käytetään henkilökohtaisessa muodossa, mikäli olet antanut siihen suostumuksen evästeitä koskevan suostumuksen yhteydessä.

Jos käytämme tietokannan käyttöön ja analysointiin teknisiä palveluntarjoajia, heillä ei ole pääsyä personoituihin tietoihin vaan ainoastaan pseudonymisoituihin tietoihin.

Käsittelyn oikeusperusta on käyttötietojen osalta suostumuksesi (GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Perustietojen ja tilaustietojen osalta sekä käytettäessä tietoja tuotekehitykseen oikeusperustana ovat oikeutetut etumme (GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Voit milloin tahansa vastustaa mainos- ja tuotekehitystarkoituksessa tehtävää käsittelyä (vastustamisen toteuttamisesta ks. kohta 2.6.6).

2.6.2 UUTISKIRJE

Antamalla erillisen suostumuksesi voit tilata verkkosivustostamme maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi (se sisältää tuotetietoa ja kampanjoita, kuten arvontoja ym.) ja Bergfreunde-tarjouksia (tiettyä tuotetta koskevia erityisiä tarjouksia). Kerromme uutiskirjeessämme säännöllisesti eri osa-alueiden tarjonnastamme. Mukauttaaksemme uutiskirjeen mahdollisimman hyvin kiinnostuksenkohteisiisi käsittelemme sitä varten (a) rekisteröinnin yhteydessä sinusta keräämiämme tietoja (pakollisiksi kentiksi merkityt tiedot ovat välttämättömiä, vapaaehtoisiksi merkityt tiedot ovat henkilökohtaista puhuttelua varten), (b) mahdollisesti vapaaehtoisesti valitsemiasi kiinnostuksenkohteita, (c) tietoja käyttötavoistasi sen jälkeen, kun olemme lähettäneet sinulle sähköposteja (esim. napsautuskäyttäytyminen) sekä (d) tietokannassamme olevia tietoja (vrt. kohta 2.6.1). Tilausta voi hallita uutiskirjeasetuksista, joihin on linkki jokaisessa uutiskirjeessä.

Uutiskirjetilauksesi tulee voimaan vahvistettuasi sen. Se tapahtuu napsauttamalla linkkiä, jonka lähetämme sinulle vahvistussähköpostissamme. Vahvistuslinkki johtaa uutiskirjeasetuksiin, jotka luodaan kullekin tilaajalle. Ellet tee muuta, saat vastaisuudessa Bergfreunden uutiskirjeen ja Bergfreunde-tarjoukset. Lisäksi voit täydentää vapaaehtoisia tietoja (yksilöllistämisen vuoksi), valita, haluatko vain Bergfreunden uutiskirjeen vai Bergfrende-tarjoukset, sekä merkitä kiinnostuksesi tiettyjä tuoteluokkia kohtaan. Voit milloin tahansa vastustaa uutiskirjeemme saamista (vastustamisen toteuttamisesta ks. kohta 2.6.6).

Käsittelyn oikeusperusta on GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a) alakohta luettuna yhdessä epäreilusta kilpailusta annetun lain (UWG) 7 §:n 2 momentin kanssa.

2.6.3 PALVELUSÄHKÖPOSTIT

Ilman uutiskirjettämme koskevaa erityistä suostumusta otamme yksilöllisillä palvelusähköposteilla yhteyttä asiakkaisiin, jotka ovat tehneet ostoksen. Ne sisältävät asiakkaan ja hänen tilaustensa mukaisia palvelutietoja, kuten hoito-ohjeita, valmistajatietoja tai asiakkaan tilauksen kanssa samankaltaista tarjontaa sekä asiakastyytyväisyyskyselyjä. Voimme pyytää myös täyttämään asiakastyytyväisyyskyselyjä tai -arviointeja. Niitä voi pyytää myös Trusted Shops GmbH toimeksiannostamme Trustbadge-merkkimme yhteydessä (ks. kohta 3.2.2). Lähetämme palvelusähköposteja kuitenkin vain, jos (a) olemme saaneet sähköpostiosoitteesi tavaran tai palvelun myymisen yhteydessä, (b) käytämme sähköpostiosoitettasi vastaavien tavaroiden tai palveluiden suoramainontaan ja (c) et ole vastustanut kyseisen kaltaisten viestien vastaanottamista. Kerromme sinulle sähköpostiosoitteesi käytöstä ja oikeudestasi vastustaa sitä aina, kun pyydämme sinua ilmoittamaan sähköpostiosoitteesi.

Mukauttaaksemme palvelusähköpostit mahdollisimman hyvin kiinnostuksenkohteisiisi käsittelemme sitä varten (a) tavaroiden tai palvelujen oston yhteydessä sinusta keräämiämme tietoja, (b) tietoja käyttötavoistasi sen jälkeen, kun olemme lähettäneet sinulle sähköposteja (esim. napsautuskäyttäytyminen) sekä (c) tietokannassamme olevia tietoja (vrt. kohta 2.6.1). Palvelusähköposteja voi hallita uutiskirjeasetuksista, joihin on linkki jokaisessa uutiskirjeessä.

Voit milloin tahansa vastustaa palvelusähköpostiemme saamista (vastustamisen toteuttamisesta ks. kohta 2.6.6).

Käsittelyn oikeusperusta ovat GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f) alakohdan sekä epäreilusta kilpailusta annetun lain (UWG) 7 §:n 3 momentin mukaiset oikeutetut etumme.

2.6.4 PUHELINMAINONTA

Voimme tarjota sinulle puhelimitse yksilöllisiä, kiinnostuksesi kohteiden mukaisia Bergfreunden valikoimaa koskevia tietoja, tarjouksia ja etuja, jos olet antanut siihen nimenomaisen suostumuksesi.

Mukauttaaksemme tietomme mahdollisimman hyvin kiinnostuksenkohteisiisi käsittelemme sitä varten (a) suostumuksen yhteydessä sinusta keräämiämme tietoja, (b) asiakastietokannassamme olevia tietoja (vrt. kohta 2.6.1).

Voit milloin tahansa vastustaa puheluja (vastustamisen toteuttamisesta ks. kohta 2.6.6).

Käsittelyn oikeusperusta on GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a) alakohta luettuna yhdessä epäreilusta kilpailusta annetun lain (UWG) 7 §:n 2 momentin kanssa.

2.6.5 KIRJEITSE TAPAHTUVA MAINONTA

Voimme lähettää sinulle kirjepostina Bergfreunden valikoimaa koskevia mainoksia myös ilman suostumustasi voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

Mukauttaaksemme mainoskirjeemme mahdollisimman hyvin kiinnostuksenkohteisiisi käsittelemme sitä varten (a) tavaroiden tai palvelujen oston yhteydessä sinusta mahdollisesti keräämiämme tietoja sekä (b) tietokannassamme olevia tietoja (vrt. kohta 2.6.1).

Voit milloin tahansa vastustaa kirjeitse tapahtuvaa mainontaa, ja ilmoitamme tästä sinulle jokaisessa mainospostissa (vastustamisen toteuttamisesta ks. kohta 2.6.6).

Käsittelyn oikeusperusta ovat GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f) alakohdan mukaiset oikeutetut etumme.

2.6.6 MAINONNAN VASTUSTAMINEN

Kuten kerromme sinulle aina pyytäessämme yhteystietojasi ja käyttäessämme niitä suoramainontaan, voit milloin tahansa vastustaa kokonaan tai osittain henkilötietojesi käyttämistä markkinointi- ja tuotekehitystarkoituksiin sekä tietyllä viestintävälineellä mainituissa tarkoituksissa tehtäviä yhteydenottoja sekä peruuttaa tätä varten antamasi suostumuksen/suostumukset.

Vastustamiseen on erilaisia mahdollisuuksia:

  • Rekisteröityneenä asiakkaana (vrt. kohta 2.1) voit valita erilaisia mainossisällön muotoja tiliasetuksista valikosta ”Uutiskirjeasetukset” ja vastaavasti poistaa valintoja.
  • Uutiskirjeet voit peruuttaa napsauttamalla niissä olevaa poistumislinkkiä. Tällöin päädyt verkkosivulle, jolla näet uutiskirjeasetuksesi ja voit myös muuttaa asetuksiasi ja tietojasi.
  • Mainospuheluja voit vastustaa ilmoittamalla siitä työntekijällemme.
  • Vaihtoehtona edellä mainituille mahdollisuuksille, tai jos mikään niistä ei sovi, voit lähettää tätä koskevan ilmoituksen (otsikkona: Tietosuoja) verkkosivustomme yhteydenottolomakkeella, ilmoittaa vastustuksestasi puhelimitse asiakaspalveluumme tai lähettää sen kirjallisesti tai sähköpostitse kohdassa 8 mainittuja yhteystietoja käyttäen.

Vastustaminen on sinulle maksutonta eli maksat ilmoituksestasi ainoastaan tavanomaiset posti- tai tietoliikennekustannukset.

Meille toimitetut vastustamisilmoitukset, jotka olemme vahvistaneet, otetaan huomioon seuraavasta (arki-)päivästä kello 6.00 lähtien. Yhteydenottoja saattaa kuitenkin joissakin tapauksissa tulla vielä tulla ilmoituksesi käsittelyn ollessa kesken.

Poistamme tiedot saatuamme vastustamisilmoituksesi tai tiedon mahdollisten suostumusten peruuttamisesta taikka muussa tapauksessa viimeistään lopetettuamme tietojen käytön. Tiedot voivat myös pysyä tallennettuina, mutta ainoastaan anonymisoidussa, koostetussa muodossa. Tarvittaessa tallennamme tiedon siitä, että olet vastustanut tietojesi käsittelyä, jotta voit välttyä tulevilta yhteydenotoiltamme.

2.7 Verkkosivuston ylläpito ja palvelujen suorittaminen

Palvelimen lokitietoja on käsiteltävä teknisistä syistä verkkosivuston ylläpitämisen ja palvelujen suorittamisen sekä järjestelmän turvallisuuden varmistamisen vuoksi.

Tietojen käsittelyn oikeusperusta on oikeutettu etumme tarjota palvelujamme verkkosivuston kautta (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Tietojen käsittely on verkkosivustomme käytön ehdoton edellytys, eikä sitä voi vastustaa.

Kyseiset tiedot poistetaan viimeistään 12 päivän kuluttua.

Palvelimen lokitietoja voidaan käyttää anonymisoidussa muodossa myös tämän jälkeen tilastointitarkoituksiin sekä internet-tarjontamme laadun parantamiseen. Palvelimen lokitietoja ei yhdistetä henkilötietoihisi tai muihin henkilöön liittyviin tietolähteisiin.

3. Tietojen luovuttaminen

3.1 Tietojen luovuttaminen henkilötietojen käsittelijöille

Käytämme joidenkin tehtävien hoitamiseen lakisääteisiä ehtoja noudattaen palveluntarjoajia, jotka hoitavat tehtäviä toimeksiannostamme eli meidän kanssamme tekemänsä sopimuksen nojalla, meidän ohjeidemme mukaisesti ja meidän valvonnassamme.

Henkilötietojen käsittelijöitä ovat erityisesti

  • teknisten palvelujen tuottajat, jotka auttavat meitä verkkosivuston toteutuksessa, esim. ohjelmistojen ja palvelinkeskuksen ylläpitäjät sekä hosting-palvelun tarjoajat,
  • teknisten palvelujen tuottajat, jotka auttavat meitä esim. sellaisten toimintojen kuin teknisesti välttämättömien evästeiden toteutuksessa
  • palveluntuottajat, jotka vastaavat mainonta- ja markkinointipalvelujen, kuten sähköpostien lähetyksen ja analyysievästeiden, käytännön toteutuksesta sekä asiakastietokannan käytöstä.

Kuvatuissa tilanteissa me vastaamme edelleen tietojen käsittelystä. Henkilötietojen luovuttaminen henkilötietojen käsittelijöille ja niiden käsittely sopimuksen perusteella pohjautuu siihen oikeusperustaan, jonka nojalla meillä kulloinkin on oikeus käsitellä tietoja. Erillistä oikeusperustaa ei tarvita.

3.2 Tietojen luovuttaminen kolmansille osapuolille

Joissakin tilanteissa luovutamme tietojasi myös kolmansille osapuolille eli kumppaneillemme, joiden kanssa teemme yhteistyötä muissa kuin henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä asioissa. Tällaiset kumppanit vastaavat tarjoamistaan palveluista itse, ja kumppaniemme suorittamaan henkilötietojesi käsittelyyn sovelletaan ainoastaan niiden omia tietosuojakäytäntöjä.

3.2.1 Maksupalvelujen tuottajat

Tilaustesi käsittelyn yhteydessä luovutamme maksutietoja maksupalvelujen tuottajille, jotka hoitavat tilauksiin liittyviä maksutapahtumia, paitsi jos maksutapana on ennakkomaksu/pankkisiirto. Mainituista maksutavoista käytettävissä olevat tavat näet sillä verkkokauppasivulla, jota parhaillaan käytät.

Jos maksutavaksi on valittu PayPal, välitämme maksutiedot PayPalille. Tietojen luovuttamisen oikeusperusta on kanssasi tekemämme sopimuksen täyttäminen (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Jos maksutavaksi on valittu iDeal, välitämme maksutiedot maksupalveluntarjoajalle sekä omalle luottolaitoksellesi. Tietojen luovuttamisen oikeusperusta on kanssasi tekemämme sopimuksen täyttäminen (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Jos maksutavaksi on valittu luottokortti tai debitkortti, välitämme maksutiedot luottolaitoksellesi tai pankille, jonka myöntämä korttisi on. Tietojen luovuttamisperuste on kanssasi tekemämme sopimuksen täyttäminen (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Jos valitset maksutavaksi laskun ja erämaksun, mikäli tämä vaihtoehto on käytettävissä, välitämme näiden maksutapojen käsittelyyn tarvittavat henkilötietosi (etunimi, sukunimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, syntymäaika, IP-osoite, sukupuoli) sekä maksutapahtuman suorittamiseen tarvittavat tiedot (tuote, laskusumma, korot, maksuerät, eräpäivät, kokonaissumma, laskunnumero, veron osuus, valuutta, tilauksen päivämäärä ja kellonaika) Payolution GmbH:lle sekä Frick & Co AG -pankille, joiden hoidettavaksi luovutamme tilaustasi koskevan kauppahintasaatavamme. Jotta voidaan tehdä päätös saatavan ostamisesta, edellä mainitut yritykset tekevät luottokelpoisuuden tarkistuksen itsenäisinä rekisterinpitäjinä. Tietojen välittämisen oikeusperusta on oikeutettu etumme turvata nämä maksutavat taloudellisesti ja täyttää siviilioikeudelliset velvoitteemme antaa saatavien ostajalle kaikki tarvittavat tiedot (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etumme ovat tätä maksutapaa valittaessa pakottavat, sillä muuten luottokelpoisuutta ei voida tarkistaa eikä saatavia voida enää myydä. Sen vuoksi tätä tietojenkäsittelyä ei voi vastustaa (yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan 1 kohta) tämän maksutavan valitsemisen yhteydessä. Voit kuitenkin valita toisen maksutavan.

Tästä voit lukea Payolution GmbH:n tietosuojaselosteen, jossa kerrotaan, miten yritys käsittelee henkilötietojasi rekisterinpitäjänä.

Tästä voit lukea Frick Bank & Co AG:n tietosuojaselosteen, jossa kerrotaan, miten yritys käsittelee henkilötietojasi rekisterinpitäjänä.

3.2.2 Kuluttajansuoja ja arviot

Trusted Shops -merkin näyttämistä ja mahdollisten arvioiden keräämistä varten sekä Trusted Shops -tuotteiden näyttämiseksi asiakkaillemme tilauksen tekemisen jälkeen tähän verkkosivustoon on liitetty Trusted Shops Trustbadge -ominaisuus.

Sen avulla voimme vastakkaisten etujen punnitsemisen periaatteen mukaisesti varjella oikeutettua etuamme, joka liittyy tarjontamme optimaaliseen markkinointiin, tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti. Trustbadgen ja siihen liittyvät palvelut tarjoaa Trusted Shops GmbH, Subbelrather Straße 15C, 50823 Köln, Saksa, jonka kanssa olemme yhdessä yleisen tietosuoja-asetuksen 26 artiklan mukainen tietosuojasta vastaava rekisterinpitäjä. Kerromme jäljempänä tämän tietosuojaselosteen tärkeimmistä sopimuksellisista sisällöistä yleisen tietosuoja-asetuksen 26 artiklan 2 kohdan mukaisesti.

Trustbadge annetaan käyttöön yhteisvastuullisesti yhdysvaltalaisen CDN-palveluntarjoajan (Content Delivery Network) kanssa. Riittävä tietosuoja taataan tietosuojaa koskevien vakiolausekkeiden ja muiden sopimusperusteisten toimien avulla. Lisätietoja Trusted Shops GmbH:n tietosuojasta on sen tietosuojaselosteessa.

Kun Trustbadge avataan, verkkopalvelin tallentaa automaattisesti niin sanotun palvelimen lokitiedoston, joka sisältää mm. IP-osoitteesi, avaamispäivän ja -kellonajan, siirretyn tietomäärän ja pyynnön esittävän palveluntarjoajan tiedot (käyttötiedot) sekä dokumentoi avaamistapahtuman. Käyttötietoja ei analysoida, ja ne korvautuvat muilla tiedoilla viimeistään seitsemän päivän kuluttua verkkosivustokäyntisi päättymisestä.

Tilauksen tekemisen jälkeen yksisuuntaisella tiivistetoiminnolla kryptologisesti salattu sähköpostiosoitteesi välitetään Trusted Shops GmbH:lle. Oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f kohdan ensimmäinen virke. Tällä tavalla tarkistetaan, oletko jo rekisteröitynyt Trusted Shops GmbH:n palvelujen käyttäjäksi. Tietojenkäsittely on siis tarpeen meidän ja Trusted Shopsin oikeutettujen etujemme vuoksi, jotta voimme toteuttaa konkreettiseen tilaukseen liittyvän ostajan suojan ja liiketoimeen liittyvät arviointitoimet (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan ensimmäinen virke. Jos olet jo rekisteröitynyt palveluun, tietojenkäsittelyä jatketaan Trusted Shopsin ja sinun tekemäsi sopimuksen nojalla. Jos et vielä ole rekisteröitynyt palveluun, sinulle tarjotaan mahdollisuutta rekisteröityä ensimmäisen kerran. Onnistuneen rekisteröitymisen jälkeen tietojenkäsittelyssä noudatetaan Trusted Shop GmbH:n kanssa tekemääsi sopimusta. Jos et rekisteröidy palveluun, Trusted Shops GmbH poistaa kaikki välitetyt tiedot, eikä henkilötietoja voida enää käsitellä.

Muita henkilötietoja luovutetaan Trusted Shopsille vain, jos olet antanut siihen suostumuksesi, jos saamme lähettää sinulle palveluihin liittyviä sähköpostiviestejä Saksan vilpillistä kilpailua koskevan lain 7 artiklan 3 kohdan mukaisesti (vrt. kohta 2.6.3), josolet päättänyt tilauksen tekemisen jälkeen käyttää jotakin Trusted Shops -tuotetta tai jo rekisteröitynyt sellaisen käyttäjäksi. Tällöin voimassa on sinun ja Trusted Shopsin välinen sopimus.

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojasta tai jos haluat käyttää oikeuksiasi, meidän ja Trusted Shops GmbH:n yhteisvastuullisuuden puitteissa pyydämme ottamaan yhteyttä ensisijaisesti Trusted Shops GmbH:hon. Yhteydenottomahdollisuudet on ilmoitettu edellä linkitetyissä tietosuojatiedoissa. Tästä riippumatta voit ottaa kuitenkin aina yhteyttä valitsemaasi rekisterinpitäjään. Tiedustelusi välitetään tarvittaessa toiselle rekisterinpitäjälle, jos tiedusteluun vastaaminen edellyttää sitä.

3.2.3 Kuljetusyritykset

Tuotteiden sinulle toimittamista varten luovutamme tarvittavat osoite- ja yhteystietosi kuljetusyritykselle (joka useimmiten on DHL). Näitä tietoja ovat etenkin nimet, tarvittaessa yritys, sekä postiosoite/pakettipiste sekä näihin liittyvät tarkentavat osoitetiedot. Tässä yhteydessä saatamme lähettää sinulle linkkejä tai koodeja, joiden avulla voit seurata lähetyksiä. Välitämme tätä varten kuljetusyritykselle tarvittaessa myös sähköpostiosoitteesi, jotta kuljetusyritys voi ottaa sinuun yhteyttä suoraan. Yhteydenoton syitä voivat olla esimerkiksi osoitteen tarkistaminen, toimitusajasta sopiminen, paketin jättöpaikasta sopiminen. Tällä tavoin voidaan vähentää virheitä tai välttää toimituksiin liittyviä viivästyksiä. Jos kuljetusyritys lähettää sinulle toimituksen jälkeen postia, se johtuu siitä, että olet tilannut kyseisen palvelun kuljetus- ja paketintoimitusyritykseltä ja hyväksynytyhteystietojesi käytön. Muihin maihin toimitettavien lähetysten yhteydessä voidaan toimitustavan tai paikallisten olosuhteiden vuoksi tarvita myös muita lisätietoja (esim. sähköpostiosoite tai puhelinnumero), jotta lähetyksen toimittaja voi paikantaa sinut tai saada sinuun yhteyden. Tästä mainitaan sinulle osoitetietojen ilmoittamisen yhteydessä. Tietojen luovuttamisen oikeusperusta on kanssasi tekemämme sopimuksen täyttäminen (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta) eli oikeutettu etumme varmistaa mahdollisimman sujuva, viiveetön ja kaikin puolin hyvä toimitus (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Meille lähettämiesi tavarapalautusten yhteydessä tarjoamme käyttöösi sitoumuksetta mahdollisuuden tulostaa osoitus postimaksun maksamisesta sekä palautusetiketti verkkosivustomme kautta. Se helpottaa tuotteiden palauttamista ja säästää kustannuksia. Etiketin tulostamista varten sinut ohjataan verkkosivuiltamme DHL:n palautusportaaliin. (Halutessasi voit toki antaa palautuksen minkä tahansa muunkin kuljetusyrityksen hoidettavaksi.) Jotta voimme palvella sinua mahdollisimman hyvin, välitämme DHL:lle palautusta varten tarvittavat henkilötietosi (esim. tositenumeron, postinumeron, nimen, osoitteen ja sähköpostiosoitteen). Tietoja tarvitaan, jotta etiketti voidaan täyttää oikein ja lähettää sähköpostitse sinulle tulostettavaksi sekä laskuttamista varten. Tämä helpottaa palautusprosessia sinun kannaltasi niin, ettei sinun tarvitse syöttää tietoja erikseen mihinkään. Me puolestamme lähetämme tiedot DHL:lle suojatulla lomakkeella. Kerromme tietojen luovuttamisesta erikseen verkkosivuillamme ennen tämän palvelun käyttöä. Tietojen luovuttamisen oikeusperusta on palvelun toimittaminen pyynnöstäsi sekä sinun ja kuljetusyrityksen välisen sopimuksen valmistelu (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Kuljetusyritykset ovat tällöin aina itse tietojenkäsittelystä vastuullisia rekisterinpitäjiä.

3.3 TIETOJEN VÄLITTÄMINEN KOLMANSIIN MAIHIN

Joissakin tapauksissa välitämme henkilötietoja vastaanottajille, jotka eivät ole GDPR-asetuksen välittömällä soveltamisalueella (”kolmannet maat”). Ellei EU-komissio ole katsonut kyseisten maiden tarjoavan riittävää lakisääteistä suojatasoa henkilötiedoillesi, meidän on joko varmistettava, että meillä on riittävät takeet henkilötiedoillesi tai että jokin lakisääteisistä poikkeuksista toteutuu.

GDPR-asetuksen 46 artiklan 2 kohdan c alakohdan mukaisina takuina käytämme muissa kuin turvallisiksi tunnustetuissa kolmansissa maissa säännöllisesti EU-komission päättämiä vakiosopimuslausekkeita. Joissakin maissa on kuitenkin riskinä, että kansalliset viranomaiset vaativat saada tietosi tarkastus- tai valvontatarkoituksissa ilman, että tämän edellytyksiä on riittävästi selvitetty tai että on vastaavia valitusmahdollisuuksia. Jos on tällaisia riskejä, jotka eurooppalaiset tuomioistuimet katsovat kohtuuttomiksi (esimerkiksi joissakin tilanteissa Yhdysvaltojen tapauksessa), toteutamme mahdollisuuksien mukaan lisäsuojatoimia ja teemme sopimuksia. Kohdassa 8 mainittujen yhteysmahdollisuuksien avulla saat lisätietoja näistä siirroista kolmansiin maihin sekä kopion vakiosopimuslausekkeista.

Joissakin tapauksissa pyydämme myös GDPR-asetuksen 49 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen a alakohdan mukaisen nimenomaisen suostumuksesi tietojen välittämiseen turvallisuudeltaan puutteellisiin kolmansiin maihin. Näin on esimerkiksi siinä tapauksessa, että kumppanimme käyttävät verkkosivustollamme evästeitä tai vastaavia tekniikoita. Antamalla suostumuksesi hyväksyt sen, että tietoihisi kohdistuvat edellä kuvatut riskit, erityisesti riski siitä, että ulkomaiset viranomaiset saavat pääsyn tietoihisi, ilman että tältä osin sovitaan lisätakuita tai toteutetaan lisäsuojatoimia.

4. Evästeet ja verkkosivuston analysointi

4.1 Mitä evästeet ovat?

Jotta verkkosivumme olisi mahdollisimman helppokäyttöinen ja voisimme tarjota kävijöillemme mahdollisimman kiinnostavia mainoksia, me ja kumppanimme käytämme niin sanottuja evästeitä. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallennetaan kävijän päätelaitteelle. Niiden avulla tietoja voidaan säilyttää tietyn ajan tunnistamaan käyttäjän päätelaite. Osittain tässä hyödynnetään myös niin sanottuja seurantapikseleitä, joita ei tallenneta käyttäjän kovalevylle, mutta niiden avulla päätelaite voidaan tunnistaa vastaavasti kuin evästeitä käytettäessä. Käsitteellä ”eväste” tarkoitetaan seuraavassa varsinaisten evästeiden lisäksi myös seurantapikseleitä ja muita vastaavia teknisiä ratkaisuja.

Vieraillessasi verkkosivuillamme ensimmäistä kertaa näet tulosivullasi ponnahdusikkunan, jossa pyydetään suostumusta evästeiden käyttöön. Jos annat suostumuksesi siinä tai evästeasetuksissamme, suostumus tallennetaan verkkoselaimeesi, jotta meidän ei tarvitse näyttää sinulle huomautusta uudelleen jokaisella sivulla. Jos huomautus ei ole tallennettuna verkkoselaimeesi (esim. selaushistorian tyhjentämisen jälkeen), se näytetään jälleen tullessasi uudelleen verkkosivuillemme.

Evästeitä koskeva suostumuksesi sisältää myös tietojen välittämisen kolmansiin maihin ja tässä mahdollisesti ilmenevät riskit, erityisesti riskin siitä, että ulkomaiset viranomaiset saavat pääsyn tietoihisi (vrt. tarkemmin kohta 3.3).

4.2 Mitä evästeitä käytämme?

Käytämme verkkosivustollamme neljää (4) eri evästeluokkaa: välttämättömiä evästeitä, joita ilman verkkosivustomme toiminta olisi rajoitettua, ja lisäksi valinnaisia toiminnallisia evästeitä sekä analyysi- ja markkinointievästeitä, jotka ovat yleensä peräisin muilta toimijoilta:

4.2.1 Välttämättömät evästeet

Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta voit liikkua verkkosivuillamme ja käyttää niiden toimintoja. Niiden avulla tallentuvat tiedot esim. siitä, mitä tuotteita olet vienyt ostoskoriisi ja missä vaiheessa tilauksesi on, tai ne tallentavat tiedon siitä, oletko hyväksynyt evästeiden käytön, sekä evästeasetuksesi.

Näiden evästeiden avulla sinusta ei kerätä markkinointitarkoituksiin käytettäviä tietoja eikä tallenneta selailuhistoriaasi internetissä. Välttämättömät evästeet ovat yleensä istuntokohtaisia ja lakkaavat toimimasta, kun poistut verkkosivustoltamme eli istuntosi päättyessä, paitsi jos kyseinen toiminto vaatii evästeiden tallentamista pitemmäksi aikaa (esim. evästeasetusten tallentaminen).

Tämäntyyppisten evästeiden poistaminen käytöstä rajoittaisi verkkosivuston tai sen osien toimintaa. Se ei siis ole mahdollista.

Oikeusperusta teknisesti välttämättömien evästeiden käytölle ja evästeen toteuttamalle tietojesi käsittelylle on oikeutettu etu eli tässä tapauksessa mahdollisuus tarjota sinulle verkkosivustomme toiminnot käyttöösi GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti.

4.2.2 Toiminnalliset evästeet

Käytämme toiminnallisia evästeitä tehostaaksemme verkkosivustomme suorituskykyä ja parantaaksemme ja yksinkertaistaaksemme sen käyttöä sekä tarjotaksemme sinulle valinnaisia toimintoja.

Käytämme esimerkiksi tekniikkaa, joka mahdollistaa sinulle sivuston nopeamman lataamisen. Sen toimittaja on RichRelevance Inc., 303 Second Street, Suite 350, San Francisco, CA 94107, USA.

Oikeusperusta toiminnallisten evästeiden käytölle ja evästeiden toimittajien toteuttamalle tietojesi käsittelylle on etukäteen antamasi suostumus (GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Voit milloin tahansa perua suostumuksesi evästeasetuksista, jotka voit avata sivuston alaosan linkistä.

4.2.3 Analyysievästeet

Analyysievästeet keräävät tietoa siitä, miten kävijät kaiken kaikkiaan käyttävät tiettyä verkkosivustoa, kuten mitä sivuja he avaavat useimmin ja saavatko he virheilmoituksia sivustoilta.

Nämäkään evästeet eivät kerää tietoja, joiden avulla käyttäjä voitaisiin tunnistaa. Analyysievästeillä kerättyjä tietoja ei yhdistetä muihin käyttäjiämme koskeviin tietoihin. Kaikkien näiden evästeiden keräämien tietojen tarkoituksena on yksinomaan ymmärtää ja parantaa verkkosivuston toimintaa ja palvelua.

Oikeusperusta analyysievästeiden käytölle ja evästeiden toimittajien toteuttamalle tietojesi käsittelylle on etukäteen antamasi suostumus (GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Voit milloin tahansa perua suostumuksesi evästeasetuksista, jotka voit avata sivuston alaosan linkistä.

(1) Google Analytics
Käytämme verkkosivujemme analysointiin muun muassa Google Analyticsia, joka on Google Inc.:n verkkoanalyysipalvelu. Google Analyticsin käytöstä saadut tiedot siitä, miten käytät tätä verkkosivustoa, siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin. Jos aktivoit IP-osoitteen anonymisoinnin tällä sivustolla, Google lyhentää ensin IP-osoitteesi Euroopan unionin ja muiden Euroopan talousalueen jäsenvaltioiden alueella. Vain poikkeustapauksissa IP-osoite lähetetään kokonaisuudessaan Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä.

Google käyttää näitä tietoja erityisesti sen analysointiin, miten käyttäjät käyttävät verkkotarjontaamme, raporttien kokoamiseen verkkotarjonnan toiminnoista sekä muiden sivuston käyttöön ja internetin käyttöön liittyvien palvelujen tuottamiseen meille. Käsitellyistä tiedoista voidaan luoda pseudonyymisiä käyttäjäprofiileja. Google voi lisäksi käsitellä tietoja omiin tarkoituksiinsa.

(2) Webtrekk Analytics
Tämän lisäksi käytämme Webtrekk Analyticsiä, jonka toimittaja on Mapp Digital / Webtrekk GmbH, kerätäksemme tilastotietoja tämän verkkosivuston käytöstä ja optimoidaksemme tarjontaa sen mukaisesti. Kyseessä on tilasto-ohjelma, joka tallentaa käytön anonymisoidusti tai pseudonymisoidusti. Webtrekkin käyttö mahdollistaa meille käyttäjäkäyttäytymisen pseudonymisoidun analysoinnin. Tätä varten kerätään ja analysoidaan selaimesi välittämät tiedot.

4.2.4 Markkinointievästeet

Markkinointievästeitä käytetään mainonnan kohdistamiseen niin, että se sopii paremmin sinulle ja sinun kiinnostuksenkohteisiisi. Niiden tarkoituksena on myös rajoittaa sitä, miten usein näet saman mainoksen, mitata mainoskampanjan tehoa ja ymmärtää henkilöiden käyttäytymistä mainoksen katsomisen jälkeen.

Näitä evästeitä asettavat verkkosivustoille tavallisesti mainosverkostot verkkosivuston ylläpitäjän luvalla (siis tässä tapauksessa meidän luvallamme). Ne havaitsevat, että käyttäjä on vieraillut verkkosivustolla, ja välittävät tämän tiedon muille yrityksille, esim. mainostajille, tai mukauttavat itse mainontaansa sen mukaisesti. Usein ne ovat yhteydessä kyseisen yrityksen tarjoamaan verkkosivustotoimintoon. Käytämme siis markkinointievästeitä luodaksemme yhteyden sosiaalisiin verkostoihin, jotka puolestaan voivat käyttää tietoa vierailustasi edelleen räätälöidäkseen muiden verkkosivustojen mainonta sinulle sopivaksi, ja antaaksemme käyttämiemme mainontaverkostojen käyttöön tietoa vierailustasi, jotta sinulle voidaan myöhemmin näyttää selauskäyttäytymisesi perusteella juuri sitä mainontaa, joka oletettavasti todella kiinnostaa sinua. Näissäkään tapauksissa emme yhdistä evästeillä kerättyjä tietoja muihin käyttäjiämme koskeviin tietoihin.

Oikeusperusta markkinointievästeiden käytölle ja evästeiden toimittajien toteuttamalle tietojesi käsittelylle on etukäteen antamasi suostumus (GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Voit milloin tahansa perua suostumuksesi evästeasetuksista, jotka voit avata sivuston alaosan linkistä.

4.3 Luettelo toiminnallisista evästeistä sekä analyysi- ja markkinointievästeistä

Täältä voit ladata luettelon käyttämistämme evästeistä ja palveluntarjoajista, jotka saavat evästeiden avulla henkilötietojasi, sekä evästeiden voimassaoloajan. Siitä saat lisätietoa yksittäisistä tarjoajista ja evästeistä.

Jos haluat tämän sijaan meiltä tietoa kyseisistä evästeitä, käytä kohdassa 8 ilmoitettuja yhteystietoja.

4.4 Miten voin antaa tai perua evästeitä koskevan suostumukseni?

Käydessäsi verkkosivustollamme ensimmäistä kertaa näet ensimmäisellä sivulla tietosuojailmoituksen, jossa on suostumus valinnaisten evästeiden käyttöön. Napsauttamalla etusivulla Valitse kaikki tai yksittäisiä luokkia (toiminnalliset evästeet, analyysievästeet, markkinointievästeet) Evästeasetukset-valikossa annat suostumuksesi näiden evästeiden asettamiseen. Voit milloin tahansa mukauttaa ja muuttaa asetuksia evästeasetuksista, jotka voit avata sivuston alaosan linkistä.

Voit myös estää kaikkien evästeiden käytön tekemällä sen mukaiset asetukset selaimessasi. Huomautamme kuitenkin, että sivustomme toimii siinä tapauksessa rajoitetusti, kun myös teknisesti välttämättömät evästeet estetään. Voit myös katsoa lisätietoja evästeistä ja eri tarjoajista esimerkiksi sivustolta www.youronlinechoices.com. Siellä voit myös vastustaa joko yksittäisillä tai kaikilla välineillä toteutettavaa käyttöperusteista verkkomainontaa.

5. SOSIAALISET VERKOSTOT

Linkitämme sivujamme muihin verkkosisältöihimme ja kolmansien osapuolten palveluihin, mukaan lukien sosiaalisen median kanavat Facebook, Twitter ja Youtubetai Pinterest.

Läsnäolollamme sosiaalisen median verkostoissa ja alustoilla pyrimme parempaan, aktiiviseen viestintään asiakkaidemme ja kiinnostuneiden kanssa. Tiedotamme siellä tuotteistamme ja erityiskampanjoista.

Kohdassa 5.1 on linkit palveluntarjoajien tietosuojaselosteisiin. Niistä saat tarkat tiedot siitä, miten palveluntarjoajat käsittelevät tietoja sivustoillaan, sekä yhteydenottomahdollisuuksista yksityisyytesi suojaamiseksi. Jos kuitenkin tarvitset apua näissä asioissa, voit myös ottaa yhteyttä meihin.

5.1 SOSIAALISTEN VERKOSTOJEN SISÄLLÖN JAKAMINEN

Jos haluat jakaa jonkin verkkosivustomme sosiaalisessa verkostossa (esim. Facebookissa tai Twitterissä), voit napsauttaa jotakin Jaa-panikkeistamme. Jaa-painikkeen napsauttamisen jälkeen sinut ohjataan kyseiseen sosiaaliseen verkostoon (esim. Facebookiin tai Twitteriin). Sinun on oltava kirjautuneena kyseiseen sosiaaliseen verkostoon, jotta voit jakaa sinne jonkin verkkosivustomme.

Lisäksi annamme käyttöösi linkkimme sosiaalisen median näkyvyyteemme (Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest). Napsautettuasi linkkiä ohjaudut suoraan kyseiseen sosiaalisen median verkostoon.

Sosiaalisen median verkostojen toteuttamasta tietojoenkäsittelystä verkkosivustoillaan vastaavat yksinomaan kyseiset kolmannet osapuolet, ja asiaan sovelletaan niiden tietosuojaselosteita Facebook: https://fi-fi.facebook.com/policy.php; Instagram: https://fi-fi.facebook.com/help/instagram/155833707900388; Twitter: https://twitter.com/de/privacy; Pinterest: https://policy.pinterest.com/fi/privacy-policy).

5.2 YOUTUBE-VIDEOT

Käytämme YouTube.com-alustaa omien videoiden asettamiseen julkisesti saataville. YouTubessa tarjonnasta vastaa kolmas osapuoli, YouTube LLC., jolla ei ole yhteyttä meihin.

Yhdistämme joillakin verkkosivustoillamme myös suoraan YouTubeen tallennettuja videoita. Yhdistämisen myötä selainikkunan osassa näkyy YouTuben verkkosivuston sisältöjä. YouTube-videot latautuvat kuitenkin vasta, kun niitä napsauttaa. Tätä nimitetään kehysten käyttämiseksi.

YouTube-sisältöjen yhdistäminen tapahtuu vain ”laajennetussa tietosuojatilassa”. YouTube tarjoaa itse tämän tilan ja vakuuttaa siten, ettei YouTube tallenna heti evästeitä laitteellesi. Kun sen sijaan avaat YouTube-viedoita uudessa ikkunassa, IP-osoitteesi sekä muita selaimesi tietoja välitetään ja niistä ilmenee erityisesti, millä verkkosivuilla olet käynyt viimeksi. Lisätietoja YouTuben tietojenkäsittelystä on Google Ireland Limitedin, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti, tietosuojaselosteessa osoitteessa https://policies.google.com/privacy.

5.3 FACEBOOKIN FANISIVUSTO

Pidämme Facebookissa yllä fanisivustoa, josta kiinnostuneet saavat tietoa tuotteistamme ja kampanjoistamme. Se on osoitteessa https://www.facebook.com/bergfreunde. Sivustomme vierailijoista kerätään ja käsitellään erilaisia tietoja.

Ensinnäkin Facebook laatii sivuston käyttöä koskevien tietojen avulla anonymisoituja analyyseja, jotka saamme käyttöömme tarjontamme parantamiseksi. Tämä kävijätietojen analysointi tapahtuu meidän ja Facebookin välisellä yhteisellä vastuulla. Tämän perusta on GDPR-asetuksen 26 artiklan mukainen yhteisvastuullisten välinen sopimus, joka on nähtävänä täällä. Sopimuksen mukaan Facebook Ireland Ltd. vastaa rekisterinpitäjänä ensisijaisesti tietojenkäsittelystä ja siitä, että noudatetaan rekisteröityjen oikeuksia, erityisesti oikeutta saada tietoa, vaatia tietojen poistamista tai vastustaa käsittelyä. Lisätietoja Facebook Irelandin tietojenkäsittelystä kävijätietojen osalta sekä rekisteröityjen oikeuksien toteuttamisesta on täällä.

Kävijätietoja lukuun ottamatta Facebook käsittelee henkilötietoja omalla vastuullaan esimerkiksi palvelujen tarjoamiseksi tai mainonnan tuottamiseksi. Lisätietoja on täällä.

6. Tietoturva

Meillä ja palveluntarjoajillamme on käytössä teknisiä ja organisatorisia turvatoimia, jotta voimme suojata hallussamme olevia henkilötietojasi tahalliselta ja tahattomalta peukaloinnilta, häviämiseltä ja tuhoutumiselta sekä oikeudettomalta pääsyltä tietoihin. Tietojenkäsittelytapojamme ja turvatoimiamme parannetaan jatkuvasti teknisen kehitystason mukaisesti.

Henkilötietosi siirretään meille salatussa Secure Socket Layer- eli SSL-yhteydessä. Henkilötietoja siirretään sinun ja meidän tai muiden osallisten yritysten välillä periaatteessa aina salatussa yhteydessä, joka on vallitsevan teknisen kehitystason mukainen.

Henkilöstömme ja toimeksiannostamme toimivat palveluntarjoajat ovat sitoutuneet pitämään tiedot salassa.

7. Oikeutesi saada tietoa, korjata tietojasi, estää tietojen käyttö ja poistattaa tietoja

Kaikilla luonnollisilla henkilöillä, joiden henkilötietoja käsittelemme, on meihin nähden seuraavat oikeudet (tietyin tilannekohtaisin edellytyksin):

  • Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, annamme sinulle mielellämme milloin tahansa tietoja henkilötiedoistasi, joita meillä on tallennettuna (tietosuoja-asetuksen 15 artikla).
  • Sinulla on oikeus korjata virheelliset tiedot ja täydentää epätäydellisiä tietoja (16 artikla).
  • Sinulla on oikeus estää henkilötietojesi käsittely tai rajoittaa sitä sekä vaatia tarpeettomaksi käyneiden tai oikeudellisten velvoitteiden vuoksi tallennettujen henkilötietojesi poistamista (17 ja 18 artikla).
  • Sinulla on oikeus siirtää tietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja konekielisessä muodossa, jos olet luovuttanut tietosi meille suostumuksesi tai meidän kanssamme tekemäsi sopimuksen perusteella (20 artikla).
  • Sinulla on milloin tahansa oikeus kieltä tietojesi käsittely suoramarkkinointia varten (21 artiklan 2 ja 3 kohta).
  • Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä oikeutetun edun perusteella, mutta meillä on tällöin oikeus vedota pakottaviin syihin (21 artiklan 1 kohta). Edellä olemme kertoneet, milloin meillä on tällainen oikeus.
  • Jos olet antanut suostumuksen tietojesi käsittelyyn, voit peruuttaa sen milloin tahansa tulevaisuuden varalta; tällöin tietojen käsittely peruutusilmoituksen tekemiseen asti on ollut oikeudellisesti perusteltua. Suostumuksen peruuttamisen jälkeen et välttämättä voi enää jatkaa palvelujemme käyttöä.

Ilmoita peruuttamishalukkuudestasi kirjeitse tai sähköpostitse kohdassa 8 mainittuun osoitteeseen (mainitse kirjekuoressa tai aiherivillä sana Tietosuoja/Datenschutz). Pidätämme oikeuden varmistaa henkilöllisyytesi, jotta henkilötietojasi ei päädy oikeudettomien henkilöiden tietoon.

Lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle.

8. Tietosuojavaltuutettu

Tietosuojavaltuutettumme on

Christian Volkmer, Projekt 29 GmbH & Co. KG

Yhteystiedot: Ostengasse 14, 93047 Regensburg

datenschutz@bergfreunde.de

9. Muutokset

Meidän on päivitettävä tämän tietosuojaselosteen sisältöä aika ajoin. Pidätämme siksi oikeuden tehdä tähän asiakirjaan muutoksia milloin tahansa. Julkaisemme tietosuojaselosteen muutosversion myös tässä osoitteessa. Kun palaat sivustollemme, sinun kannattaa sen vuoksi lukea tietosuojaselosteemme uudelleen.


Versio: 3. Elokku 2021

€ 5 saman tien
Seuraavaa tilaustasi varten
Ei kiitos.