Juoksusukat lenkkeilyyn, polkujuoksuun, kilpailuihin ja harjoitteluun

Juoksusukat

Erikoisurheilusukkia voi suositella rajoituksetta kaikkeen juoksu-urheiluun. Juoksukenkien tai juoksuvaatteiden tapaan myös juoksusukat lisäävät juoksemisen mukavuutta. Vuodenajan ja käyttötarkoituksen mukaan saatavana on erilaisia sukkamalleja. Falke, CEP, Rohner ja X-Socks ovat esimerkkejä valmistajista, joiden valikoimissa on erittäin hyvin tehtyjä sukkia.

Miksi kannattaa käyttää juoksusukkia

Hyvässä juoksusukassa on tärkeintä, että se istuu hyvin eikä muodosta ryppyjä.
  • Näin vältetään epämiellyttävien painaumien ja rakkojen muodostuminen, joka on syytä ehkäistä jo lyhyemmilläkin lenkeillä. Sillä jos jalkaan sattuu, rennosta juoksemisesta ei tule mitään.
Yhtä tärkeää on se, että jalat pysyvät kuivina.
  • Juoksusukat ovat hengittäviä, ja ne on valmistettu teknisistä materiaaleista. Niissä on käytetty joko pelkkää tekokuitua tai puuvillan ja tekokuidun yhdistelmää. Ne poistavat jaloista tehokkaasti kosteutta. Hiki ei jää ihon pintaan vaan imeytyy sukkaan heti.
Sen lisäksi, että juoksusukat pitävät jalat kuivina, ne neutraloivat myös hajuja.
  • Esimerkiksi Polygiene-erikoiskäsiteltyjen sukkien kudos estää hienhajua muodostavien bakteereiden toiminnan. Merinovillan luonnolliset ominaisuudet toimivat myös lenkkeilyssä ja polkujuoksussa hyvin. Esimerkiksi Icebreakerin tuotteissa on juoksijoille paljon valinnanvaraa.
Juoksusukat

Malleja kesään, talveen ja kilpailuihin

Kesäisiin olosuhteisiin saatavilla on ilmavan kevyitä ja huomaamattomia varvassukkia. Kun päivät lyhenevät ja kun lenkille lähdetään hämärässä ja alhaisemmissa lämpötiloissa, tarvitaan jo paksumpia sukkia. Juoksemisen kannalta teknisimmät sukat ovat ne, joissa on kompressio. Niiden neulos on tiheä, ja ne istuvat hyvin napakasti ja jalanmyötäisesti. Nämä sukat kohdistavat pohjelihaksiin juuri oikeansuuruisen puristuksen, jolloin ne rentoutuvat. Tämä edistää palautumista.
Kaikkiin käyttötarkoituksiin, lämpötiloihin ja juoksulajeihin löytyy juuri oikeat sukat. Saatavana on myös sekä leveisiin että kapeisiin jalkoihin sopivia sukkia. Vaellus- ja trekkaussukilta edellytetään tiettyjä ominaisuuksia, ja laskettelu- tai lumilautailusukkien halutaan yleensä olevan pehmustettuja. Niinpä myös lenkkeilyyn ja polkujuoksuun tarvitaan juuri niihin ihanteelliset sukat.

€ 5 saman tien
Seuraavaa tilaustasi varten
Ei kiitos.