Juoksutakit kaikkiin vuodenaikoihin

Juoksutakit

Talven juoksukauteen valmistauduttaessa jokaisen juoksijan perusvarustukseen kuuluu juoksutakki yhtä lailla kuin kesän polkujuoksuunkin. Sekä lenkkeilyssä että polkujuoksussa on tärkeää suojata ylävartalo mahdollisimman hyvin, jotta juoksu kulkisi kevyesti. Kun juoksuvaatetus on asianmukainen, edes huonoa säätä ei voi käyttää tekosyynä olla lähtemättä lenkille. Ulkonäön ja mallin lisäksi myös juoksutakin toiminnalliset ominaisuudet ovat tärkeät.

Juoksutakin tärkeimmät ominaisuudet

Niiden tehtävänä on pitää ylävartalo kuivana ja tuulelta suojattuna. Juoksutakkeja on laaja valikoima, ja niissä on myös Windstopper-takkeja ja sadetakkeja. Kunnollisten juoksuvaatteiden ohella myös juoksukengillä on tärkeä merkitys - juoksulenkeillä ei näy linttaan poljettuja tennareita! Suurilla valmistajilla on pitkä kokemus juoksu-urheilusta, ja ne kehittävät tuotteitaan tiiviissä yhteistyössä huippu-urheilijoiden kanssa. Siksi esimerkiksi Dynafit-, Inov-8-, Salomon-, Adidas- ja Pearl Izumi -merkkiset juoksutakit vakuuttavat johdonmukaisella ja loppuun asti mietityllä mallistollaan. Kaikilla pienillä yksityiskohdilla on jokin toiminto tai tehtävä.

Tuulen- ja säänsuojaa sekä jäähdytystä ylävartalolle

Hyvä juoksutakki on valmistettu järkevästi eri materiaaleista. Hyvä takki suojaa etenkin kehon herkkiä alueita tuulelta, kylmyydeltä ja tihkusateelta. Lämpö ja kosteus poistuvat takin alta oikein valitun materiaalin ja kekseliäästi sijoitettujen tuuletusaukkojen avulla. Siksi juoksupaidoissa ja juoksutakeissa on tuuletusmekanismi, ja ne on valmistettu tuulenpitävästä ja vettähylkivästä materiaalista. Tärkeää on myös varmasti toimiva hengittävyys. Sen osalta kalvomateriaalista valmistetut mallit ovat nykyään vakiotavaraa.

Juoksutakit

Tehokas kerrosjärjestelmä toimii lenkkeilyssä ja polkujuoksussa

Kerrospukeutuminen on muiden ulkourheilulajien ohella myös lenkkeilyssä ja polkujuoksussa kaiken A ja O. Alimpana oleva vartalonmukainen kosteutta pois johtava kerros pitää vartalon kuivana. Seuraava kerros, juoksupaita ja juoksutakki, suojaavat sään vaikutuksilta. Takkien koot ja leikkaukset on suunniteltu kunkin käyttötarpeen mukaisesti. Kevyt juoksuun tarkoitettu tuulitakki on leikattu normaalia vartalonmyötäisemmäksi, koska sitä käytetään harvemmin monen muun vaatekappaleen kanssa.

Käteviä yksityiskohtia juoksutakeissa

Viimeistään parin ensimmäisen kilometrin jälkeen tietää sanoa, onko juoksutakki hyvin tehty vai ei. Häiritseekö se kenties juoksijan liikkeitä? Onko takissa tasku avainnipulle? Pysyvätkö hihat tietyssä asennossa, onko selkä suojattu munuaisten kohdalta? Nämä ovat pieniä mutta sitäkin tärkeämpiä yksityiskohtia. Muita mukavia yksityiskohtia ovat tiivisti sulkeutuvat hihansuut, joissa on peukalolenkki, pehmeävuorinen kaulus, jossa on leukasuojus ja reiät kuulokkeita varten. Kaikki tämä lisää käyttömukavuutta pitkillä lenkeillä. Juoksijat, jotka hakevat juoksemisesta nautintoa ja elämyksiä, arvostavat myös materiaalia, joka ei kahise. Ja se, joka harrastaa juoksua kelillä kuin kelillä, valitsee mallin, jossa on vetoketjun avulla irrotettavat hihat. Sen ansiosta juoksija saa tehtyä takistaan käden käänteessä juoksuliivin. Niinpä lenkille voi lähteä myös tuulisina päivinä, kun ylävartalo on optimaalisesti suojattu, mutta liian kuuma ei pääse kuitenkaan tulemaan.

€ 5 saman tien
Seuraavaa tilaustasi varten
Ei kiitos.